La Indy Lights Series 2017 tindrà el seu inici aquest cap de setmana a Sant Petersburg i moltes preguntes encara han de ser contestades, després de veure que gairebé tots els equips tindran un pilot “top” que podrà lluitar per victòries en cada carrera i fins i tot pel campionat, això vol dir que ens espera una altra gran temporada.

Dos circuits urbans (St. Pete i Toronto), cinc circuits tancats (Barber, Indianapolis, Road America, Mid-Ohio i Watkins Glen) i tres d’ovals (Indianapolis, Iowa i Gateway) seran les cites dels participants per a aquesta Indy Lights 2017 i preparar el seu camí cap a la IndyCar o cap a convertir-se en pilot professional.

Una vegada més la graella té una classe d’alt nivell, tot i no ser la mateixa que l’any passat, però la Indy Lights pot estar contenta amb els nous pilots com Colton Herta, Nico Jamin, Aaron Telitz i Matheus Leist i amb els altres pilots d’alt nivell que segueixen en la sèrie, com Santiago Urrutia, Kyle Kaiser, Zachary Claman de Melo i Neil Alberico.

Rookies: Un oponent fort

La combinació de tres tipus de circuits augmentarà el nivell dels pilots aquesta temporada. Colton Herta va aconseguir el tercer lloc en la F4 britànica (2015) i segon en la EuroFormula (2016). El fill de Bryan Herta és un dels favorits per lluitar pel títol però ha de ser conscient al competir amb el seu company d’equip Andretti-Steinbrenner, Nico Jamin.

El francès malgrat ser un principiant com Herta, va quedar en tercer lloc la passada temporada a la Pro Mazda, just per darrere dels altres dos debutants «perillosos» que s’han de vigilar de molt a prop aquesta temporada a la Indy Lights, Aaron Telitz (Belardi Auto Racing) i Patricio O’Ward (Team Pelfrey).

També serà interessant veure al campió de la F3 BRDC, Matheus Leist (Carlin) i el 5è classificat de la Pro Mazda Series, Nicolas Dapero.

Pilots experimentats: Urrutia i Kaiser no volen perdre una altra vegada

Aquest any la sèrie també tindrà al sub-campió de l’edició de 2016, Santiago Urrutia qui va deixar Schmidt Peterson Motorsports, i s’ha unit a un equip de tres cotxes, Belardi Auto Racing que ja van demostrar el seu potencial l’any passat amb Felix Rosenqvist i Zach Veach.

També a tenir en compte el pilot californià Kyle Kaiser en el seu any “junior” amb Juncos Racing, sempre va mostrar un bon ritme en la competició i els més important, sempre amb consistència. L’any passat va acabar 3r en la sèrie lluitant pel campionat fins l’últim cap de setmana, fet que no cal oblidar-ho.

Des de la seva entrada en l’any 2015 en la Indy Lights, Carlin sempre ha estat un equip a seguir i per a aquesta temporada, Neil Alberico i Zachary Claman de Melo són els pilots que lluitaran pel campionat per a l’equip blau que tindrà 4 cotxes enguany.

Conclusió: 6 per guanyar?

Podem afirmar que cada equip excepte l’equip Pelfrey, pot ser capaç de fer-se amb el títol, però els favorits probablement són: Urrutia, Kaiser, Herta, Jamin, De Melo i Alberico. Només hi haurà un campió dind d’aquests 15 pilots.

Tots ells començaran el seu camí per succeir Ed Jones que tindrà l’oportunitat de córrer almenys en 3 curses de la IndyCar en 2018, una d’elles les 500 milles d’Indianapolis.