La Fórmula 1 retorna per últim cop abans dels canvis de reglament postposats al 2022. Arriba el Gran Premi de Bahrain, en la seva configuració habitual, per rebre una graella renovada.

La Fórmula 1 retorna a Bahrain per a la primera ronda del campionat del 2021. Si bé poc ha canviat al circuit des de l’últim cop que es va trepitjar Sakhir, no podem dir el mateix dels pilots i equips del mundial.

El clàssic British Racing Green retorna amb gran esplendor per engalanar l’Aston Martin, que retorna com a constructor després d’una breu aparició al mundial al 1959 i el 1960. Per altra banda, Renault canvia el seu nom a Alpine i substitueix el groc i el negre pel bleu, blanc, rouge.

Tot i el canvi de marca, Aston Martin no ha evitat les crítiques que se li dedicaven durant l’any passat com a Racing Point. La peculiar semblança entre el seu monoplaça i el de l’escuderia dominant se’l va batejar com a “Mercedes rosa”, i per aquest any sembla que el malnom es mantindrà amb un canvi de color.

Segurament, un dels canvis més anticipats és el de Sebastian Vettel, que després de no poder fer realitat el somni d’un mundial amb Ferrari, vestirà de verd. Serà el primer cop que el 4 cops campió del món porta un motor Mercedes davant.

Un altre dels canvis més grans ha sigut el de Checo Pérez. El mexicà tornarà a estar en un equip que sap què és guanyar títols: Red Bull. Després de la seva primera victòria a la Fórmula 1 l’any passat, precisament a Bahrain, Pérez pot ser la peça que faltava a Red Bull per tornar a la forma que van tenir a principis de la dècada passada.

A més, l’arribada prematura de Fernando Alonso a l’equip Alpine promet emocions fortes. L’asturià arriba un any abans de l’esperat, ja que es pronosticava que arribaria amb el canvi de normativa. El dos cops campió del món retorna amb 40 anys.

El circuit de Bahrain serà el de sempre per a la primera ronda de la Fórmula 1. Havent estat la seu dels test de pretemporada, el pilots tindràn menys problema per adaptar-se. Com sempre, les baixes temperatures per córrer a la nit seran un alicient per a l’espectacle. 5412 metres amb 15 revolts ens esperen per a un inici de temporada emocionant. Per a la prova, els pneumàtics seleccionats són els següents:

C2 Durs

C3 Mitjans

C4 Tous

Com ja és habitual, la lluita per les primeres places sembla que se la disputarà Red Bull amb Mercedes, un segon grup l’ocuparà McLaren i Ferrari i la resta d’equips lluitaràn pels punts. Tot i així, hi ha moltes mirades cap a Aston Martin i Alpha Tauri, especialment després del temps de Tsunoda. Si bé va obrir el DRS abans, però no oblidem que Alpha Tauri va guanyar a Monza l’any passat.

HORARIS DEL GRAN PREMI DE BAHRAIN 2021 DE FÓRMULA 1

Divendres, 26 de març

Entrenaments lliures 1: 12:30 – 13:30

Entrenaments lliures 2: 16:00 – 17:00

Dissabte, 27 de març

Entrenaments lliures 3: 13:00 – 14:00

Classificació: 16:00 – 17:00

Diumenge, 28 de març

Gran Premi de Bahrain: 17:00 (57 voltes)