Site icon FormulaRapida.net

Prèvia F1 GP d’Austràlia: Mercedes, altre cop el rival a batre

La temporada 2015 del campionat del món de Fórmula 1 s’inicia aquest cap de setmana i a FormulaRapida.net fem un repàs de on estarà tothom i les expectatives que té cada pilot per aquest any.


Mercedes

Després de dominar la primera temporada de la era de motors híbrids, amb 16 de 19 victòries i 11 doblets; Mercedes busca revalidar els campionats de pilots i de Constructors per segon nay consecutiu.

  1. Lewis Hamilton

El britànic iniciarà la temporada 2015 de Fórmula 1 amb 70 podis a les seva esquena, 1486 punts, 148 grans premis disputats, 2 campionats del món, 33 victòries (el britànic que més en té) i 38 pole positions.

Després d’una lluita intensa amb el seu company d’equip Nico Rosberg el 2014, les 11 victòries li van valer per guanyar el campionat. Ara el de Stevenage busca el tercer campionat amb un cotxe prou competitiu i dominant per tornar a assolir la gesta del 2014.

  1. Nico Rosberg

L’alemany afronta la seva desena temporada amb 26 podis, 887,5 punts, 166 grans premis disputats, 8 victòries i 15 pole positions.

El de Wiesbaden va pasar un 2014 sota la ombra de Hamilton, el qual va ser més fort mentalment. Tot i la seva regularitat en els podis i el seu domini en classificació es va haver de conformar amb el subcampionat. Ara amb el mateix cotxe de Hamilton i seguint el domini de la marca de Stuttgart, Rosberg té una segona oportunitat d’esdevenir campió del món.

Red Bull Racing-Renault

Copyright: Guillem Costas / FormulaRapida.net

El 2014 va ser un any dur per Red Bull en que va veure acabar el seu domini, tot i les 3 victòries de Ricciardo. Aquest 2015, l’equip segueix en la mateixa línia que l’any passat darrere de Mercedes però capacitats per lluitar pel podi constantment.

  1. Daniel Ricciardo

El pilot de Perth afronta la seva cinquena temporada a la Fórmula 1 amb 8 podis aconseguits, 268 punts i 3 victòries en els 69 Grans premis que ha disputat.

Ser el primer company d’equip que bat a Sebastian Vettel no és tasca fàcil. Ricciardo ara pren el rol de primer pilot a Red Bull. Podrà seguir guanyant curses i fer evolucionar el Red Bull per apropar-se als Mercedes? El resultat està per veure, però Ricciardo seguirà sorprenent enguany.

  1. Daniil Kvyat

El rus començarà la seva segona temporada a la Fórmula 1 amb Red Bull i amb poca experiència però molt talent en aquest esport.

La feina de Kvyat no serà fàcil, i lluitar amb Ricciardo tampoc, però el rus té l’avantatge de ser molt bo en classificació, i regular en cursa, veurem si aquestes són les claus del seu possible primer podi a la Fórmula 1.

Williams Martini-Mercedes

L’únic rival capaç de intentar seguir Mercedes. Williams compta amb dos excel·lents pilots i amb un equip que ha fet un treball aerodinàmic molt bo. Tenen el mateix motor que Mercedes, i saben que la lluita estarà en l’aerodinàmica. La clau serà que Bottas i Massa no es vegin involucrats en accidents com el 2014.

  1. Felipe Massa

En els 212 grans premis d’experiència, Massa ha aconseguit 39 podis, 950 punts, 11 victòries i 16 pole positions. A Brasil es moren de gana de veure el de Sao Paulo al lloc més alt del podi en el seu possible últim any a la Fórmula 1.

Amb un cotxe capaç de lluitar pel podi, Massa ja va sorprendre a tothom l’any passat quan va aconseguir la única pole position que no es va endur Mercedes. L’equip Williams haurà de fer un paper perfecte en estratègia per intentar donar l’oportunitat a Massa de lluitar per alguna cosa més que el podi.

  1. Valtteri Bottas

El mateix per Valtteri Bottas. En un 2014 de més a menys, el pilot ha de actuar de manera més freda i veurà esperances a alguna victòria.

Li falta la victòria, i aquesta podria arribar aviat. El talent preuat de Williams ha fet aixecar l’equip i ara, amb el seu lideratge, ha de portar l’equip a la victòria.

Ferrari

Venint d’un desastrós 2014, Ferrari ha estat capaç de fer una re-estructuració correcta del seu equip, i així han millorat el potencial. La descongelació dels motors serà la clau que permetrà millorar els de Faenza enguany. Les lluites pel podi estan garantides.

  1. Sebastian Vettel

Vettel arriba a Ferrari després d’haver competit a BMW Sauber, Toro Rosso i Red Bull, entre els tres equips, l’alemany ha aconseguit 66 podis, 4 campionat del món, 39 victòries, 45 poles, 45 pole positions i 1618 punts en un total de 139 curses.

Arriba a l’equip somiat, i sap que arriba com a pilot número 1, després d’un 2014 en que va veure trencada la ratxa de campionats i victòries, Vettel farà aixecar el equip.

  1. Kimi Räikkönen

Räikkönen afronta la temporada 2015 de Fórmula 1 amb 77 podis aconseguits, 1024 punts en 213 Grans Premis en que ha aconseguit un campionat del món, 20 victòries i 16 pole positions.

El de Espoo sap que està en un any decisiu després de veure que el cotxe de Ferrari no s’adaptava al seu estil de pilotatge. Aquest any el finlandès se sent confortable amb el nou Ferrari “revolucionat” i  s’espera un bon paper tant en classificació com en cursa.

McLaren-Honda

Copyright: Guillem Costas / FormulaRapida.net

El gran retorn. Això és el que ha anunciat McLaren durant tota la pretemporada. Però el cotxe ha passat molts problemes de fiabilitat per culpa del motor Honda. Tot i això l’aerodinàmica és bona i semblant a la del Red Bull i segurament veurem l’equip de Woking lluitant per el top 5 a final d’any.

  1. Kevin Magnussen

Magnussen ha d’aprofitar l’oportunitat de poder pilotar l’Honda en substitució d’Alonso. No serà fàcil. El danès tot i això, recordem que va aconseguir un podi aquí en la seva primera cursa de Fórmula 1.

Però, el McLaren enguany sembla que no li deixarà repetir la proesa del 2014.

  1. Jenson Button

Button no tenia massa clar si seguiria enguany però la oportunitat s’ha presentat i el britànic ho ha d’aprofitar. A les seves esquenes, 8 pole positions, 15 victòries, un campionat del món i 50 podis en 268 curses.

Podria ser l’últim any de Button a la Fórmula 1, i ho sap. El britànic té com a principal tasca fer créixer McLaren enguany. Constant, perfecte lector de la situació en cada cursa, Button, igual que Alonso, treu sempre el millor del seu cotxe i aconsegueix resultats sorprenents.

Force India-Mercedes

Tot i no tenir massa pressupost, el cotxe del equip de Silverstone ha preparat un cotxe molt bo que serà pilotat per pilots molt bons. Un cotxe que el podríem considerar el millor després del big four (Mercedes, Williams, Ferrari, Red Bull).

  1. Sergio Pérez

Pérez s’ha confirmat com a un excel·lent talent a la Fórmula 1. El mexicà és capaç d’aprotiar-se de qualsevol situació, i així ho demostren els seus dos podis aconseguits.

Aquest any l’oportunitat també es podria presentar per fer podis però, el que si que veurem segur és una regularitat en els punts.

  1. Nico Hulkenberg

Un dels millors pilots de Fórmula 1, va patir un 2014 de més a menys. Capaç de situar-se tercer en el campionat a la ronda de Xina, Hulkenberg ha de lluitar per el seu primer podi a Fórmula 1 després de 77 grans premis disputats.

Enguany, el veurem lluitant pel cinquè lloc com ha fet en tants altres anys. I, és clar, serà un abonat a les posicions de punts.

Scuderia Toro Rosso-Renault

Copyright: Guillem Costas / FormulaRapida.net

Un any molt perillós, un debut de dos pilots i tots dos molt joves. El cotxe no els deixarà mostrar gaire el seu talent, i patiran, la lluita de Toro Rosso serà intentar passar a la Q2. I en cursa s’espera que estiguin en la lluita pels punts però, en poques ocasions.

  1. Max Verstappen

El gran i polèmic Verstappen. Un talent increïble molt criticat. Està clar que no arribarà i guanyarà la primera cursa, però estem bastant segurs que guanyar a  Carlos Sainz durant l’any.

Un talent increïble en classificació, capaç de fer remuntades increïbles, i avançar per qualsevol lloc, Verstappen aportarà “els collons” que fan falta per competir en aquest esport. Esperem que la seva agressivitat no el privi d’una gran oportunitat.

  1. Carlos Sainz

El fill del campió de rallys, arriba a la Fórmula 1 ben jove i amb força experiència. Tot i això ha costat que Red Bull es decidís a fer-lo debutar a la Fórmula 1.

Pefecte en classificació i constant en cursa, Sainz té el problema de no saber controlar la situació quan les coses no van bé. Esperem que enguany s’acostumi a les posicions de meitat de taula, ja que el Toro Rosso no està gaire capacitat per passar ni a la Q2.

Lotus-Mercedes

L’equip anglès no està passant un bon moment, tant esportiu com econòmic. Deixar els motors Renault per els Mercedes serà un gran pas endavant, però no suficient. També la incorporació de pilots de pagament com a reserva, en aquest cas, Jolyon Palmer i Carmen Jordà demostra que aquest equip no sap avançar en una direcció clara.

  1. Romain Grosjean

El suís afronta la seva cinquena temporada a la Fórmula 1 on encara li falta aconseguir una victòria en els seus 66 grans premis disputats. Tot i això  acumula 9 podis.

Tot i destacar en els test de Barcelona, Grosjean estarà entre els equips de mitja taula. El seu gran talent el permetrà lluitar per la Q3 regularment, i segurament amb un cotxe ja “conduible” Grosjean podria ser molt regular en les darreres posicions dels punts.

  1. Pastor Maldonado

Maldonado es pensava que entrar a Lotus seria fer podis, i no ha estat així. Un any dur i molt crític amb ell va ser el 2014. El veneçolà segueix per el patrocinador PDSVA (que per cert, la seva mala imatge no atrau a més patrocinadors).

“Pastorcito” ens ha d’ensenyar el potencial d’aquella pole i victòria el 2012 a Catalunya. I enguany no veurem res d’això, segurament seguirà per darrere del seu company d’equip i puntuarà en alguna cursa.

Manor-Ferrari

Si hem dit que Lotus i Force India tenen pressupostos limitats, Manor els té encara més fins al punt que hauran de competir amb un cotxe modificat del 2014. El cotxe de 2015  s’estrenarà a mitjans d’any.

  1. Will Stevens

El britànic que ha estat confirmat per tota la temporada és clarament dels pocs que ha confiat en aquest projecte, i en debutar amb Caterham a Abu Dhabi, Stevens no aspira a massa amb aquest cotxe, però la seva entrada a la Fórmula 1 ja està confirmada del tot.

  1. Roberto Merhi

Roberto Merhi ha estat cridat a competir aquesta cursa, això no significa que participi en les següents. Per si de cas el de Castelló de la Plana ja té apunt el un pla B, competir amb Pons Racing a les World Series by Renault.

Sauber-Ferrari

Copyright: Guillem Costas / FormulaRapida.net

A Sauber tot són problemes ara mateix. El 2014 ja va ser un problema, l’equip de Hinwil no va aconseguir cap punt i es van veure perjudicats per al motor Ferrari. Però en la darrera setmana han començat els problemes judicials, Giedo Van der Garde resulta tenir un contracte per córrer amb l’equip tota la temporada.

  1. Marcus Ericsson

El de 24 anys d’edat evoluciona dins la Fórmula 1 després del seu any de debut amb Caterham. Ericsson va fer una temporada de menys a més, i és previsible que enguany succeeixi el mateix, tot i tenir el rol de primer pilot.

  1. Felipe Nasr

Debutant a la Fórmula 1, Felipe Nasr té suficient nivell i capital econòmic per debutar a la Fórmula 1. Després d’una bona pretemporada, el de Brasil estarà en la lluita dels punts i en alguna ocasió de la Q3, igual que Ericsson.