Els vigents campions, Red Bull Racing, arriben al circuit d’Albert Park amb un gran mar de dubtes i incògnites per resoldre. La formació encapçalada per Christian Horner no a dut a terme una pretemporada gens bona, amb grans problemes de fiabilitat amb la unitat de potència de Renault, una nova maquinària que els ha portat molts problemes. Per culpa el poc quilometratge obtingut aquest hivern, Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo ja saben que no són els favorits per endur-se la victòria, però que el seu principal objectiu és acabar la cursa i en els punts. 

Sebastian Vettel: “És genial començar la temporada aquesta setmana. No vam rodar tant com ens hagués agradat aquest any, així que tenim feina que fer a Melbourne, serà bo arribar a la primera cursa”.
És difícil saber el lloc en el qual estem, la qual vol dir que no som els favorits per guanyar i hem d’assolir als altres que han pogut fer més quilòmetres, però ho farem el millor possible amb la gent increïble amb la què comptem a l’equip. Hem aconseguit molt junts i sé que tothom està treballant de forma constant com sempre”.
“És un bon moment per començar la temporada i sempre hi ha un bon ambient. Sovint tenim un temps impredictible a Melbourne i el diumenge, la cursa és més tard que en altres llocs. Si fem una vista al traçat, el revolt 12 és important i ràpid i m’agrada la xican Jones perquè el circuit és molt estret. La F1 és una cosa que m’encanta i no puc esperar per posar-me en marxa“.
Daniel Ricciardo: “Estic molt emocionat per la nova temporada. És sempre molt divertit anar a Melbourne, és una gran ciutat i m’encanta pilotar en circuits urbans. L’Albert Park és ple de sots i has de enfrontar-te a totes aquestes marques a la pista, que quan es mulla es fa molt relliscós. També té molts canvis de direcció realment bons amb revolts de dreta a esquerra i al revés que se succeeixen ràpidament”.
“Aquests tipus de traçats solen ser molt llisos i s’ha de tenir molt adherència. Però això no passa en un circuit urbà: al principi del cap de setmana estan bastant bruts i gradualment es van netejant mentre els cotxes escombren la línia de cursa i rebaixen la goma a les zones de frenada. Està bé sentir al traçat desenvolupar-se sota el teu cotxe sabent que es farà més ràpid en cada sessió. Albert Park sol ser una carrera bastant emocionant“.
És genial que Austràlia tingui un Gran Premi i una font d’orgull ja que inaugura la temporada. Si la primera cursa fos a Malàisia o a Bahrain seria més fàcil però en Oz, assumeixo que el cap de setmana em sorprendrà. El gaudiré i per fortuna quan faig servir l’energia positiva del públic, això em donarà un bon resultat”.