El vigent campió, Will Power, ha liderat la primera sessió de lliures de la nova temporada de la IndyCar, que aquest cap de setmana inaugura l’any a Sant Petersburg. Després d’ell han finalitzat Juan Pablo Montoya i Helio Castroneves, a unes dues dècimes de distància.


La nova temporada de la Indycar ja ha començat a Sant Petersburg, i ho ha fet amb Will Power de nou al capdamunt. El vigent campió ha dominat la primera sessió de lliures per davant dels seus companys a Penske, l’expilot de F1 Juan Pablo Montoya i el brasiler Helio Castroneves.

Sense dubte la gran expectació s’ha centrat en el nou paquet aerodinàmic que porten aquest any els monoplaces, el que ha produït una notable millora dels temps per volta, deixant en perill el rècord del circuit que ostenta Sébastien Bourdais des de 2003 amb un 1:00.928, que queda molt a prop i a l’abast del temps que ha marcat Power en els FP1 de 1:01.471.

Scott Dixon, Sébastien Bourdais, Jack Hawksworth, James Hinchcliffe, Charlie Kimball, Simon Pagenaud i Josef Newgarden han tancat la zona del Top 10, a una distància de mig segon entre el primer i el desè. Doncs els vint primers monoplaces han quedat en menys d’un segon, mostrant una clara igualtat en pista entre la majoria dels participants. Cal destacar que el millor Rookie ha estat Luca Filippi en quedar onzè.

La segona sessió d’entrenaments lliures s’ha disputat sense cap participant a pista a causa de la pluja, que ha aparegut en el traçat de Florida, obligant als pilots a guardar-se en els boxes, tal com ha ocorregut a la Indy Lights.

Demà a les 17:30h se celebrarà una última sessió d’entrenaments lliures abans que a les 21: 5h (hora peninsular) es disputi la definitiva sessió classificatòria.