Porsche ha anunciat la firma de Neel Jani com el seu primer pilot per al Campionat de la FIA Fórmula E 2019/20.

El fabricant alemany ingressarà com a constructor a la sèrie totalment elèctrica a partir de la Temporada 6 en endavant i ha nomenat al seu pilot Jani com la seva primera signatura. Després de competir amb Porsche en la categoria LMP1, Jani farà el seu debut a un monoplaça amb el fabricant.

“Estic molt ansiós per la nova tasca”, va dir Jani, després de l’anunci. “Ser part d’un programa Porsche Motorsport completament nou per segona vegada, des del principi, significa molt per a mi”.

“Els reptes tècnics i de maneig són enormes i els nostres forts oponents de Fórmula E tenen un avantatge significatiu en l’experiència. Tenim molta feina per davant i no puc esperar per al desplegament”.

Aquesta no és la primera vegada d’en Jani en la Fórmula E, ja que el pilot suís va competir amb Dragon Racing a la primera ronda de la temporada 2017/18 abans de separar-se de l’equip nord-americà. El pilot de 34 anys torna aquesta vegada a la sèrie amb Porsche per conduir el Gen2.

El vicepresident de Porsche Motorsport, Fritz Enzinger, va afegir: “Sense dubte, en Neel és l’home adequat per al nostre nou programa de tendències tecnològiques. No només contribueix amb la velocitat, sinó que té una gran quantitat d’experiència amb monoplaces”.

“Ell ja ha conduït a la Fórmula E i està ben establert en Weissach com un pilot de desenvolupament”. El fabricant alemany s’està preparant per al seu debut a 2019/20 amb un treball en marxa mentre la temporada actual comença aquest cap de setmana a l’Aràbia Saudita.

Amb el primer pilot anunciat, els informes en els mitjans de comunicació suggereixen el segon nom com Brendon Hartley, que recentment va ser reemplaçat per Alexander Albon en l’alineació de Fórmula 1 de Toro Rosso per Red Bull. Es diu que els forts llaços entre ell i Porsche són el vincle clau.