Porsche aconsegueix un doblet en l’edició de 2015 de les 24 Hores de Le Mans. Una victòria històrica aconseguida per 3 debutants a la cursa (en categoria LMP1), Tandy, Bamber i el pilot de Fórmula 1, Nico Hulkenberg. En segon lloc ha acabat el Porsche de Bernhard, Webber i Hartley, mentre que el favorit Audi número 7 ha acabat en tercer lloc amb Lotterer, Fassler i Treluyer.


El Porsche #18 de Neel Jani després d’haver marcat el rècord del traçat el dimecres en classificació, perdia el liderat en la primera volta en ser superat per el Porsche #17, l’altre Porsche #19, era superat pel tres Audi. En la categoria LMP2 el KCMG s’escapava de la resta. A GTE Pro el Ferrari #51 de Bruni intentava fer front als Aston Martin que no cedien a la seva posició.

Els doblats i les aturades a box arribaven al completar mitja hora de cursa, i també arribaven els accidents i el cotxe de seguretat. La primera aparició d’aquest va ser per culpa d’un toc entre el Rebellion #13 i el Strakka Racing a la primera xicana. El Strakka va envirollar i tocar el Porsche #92 (GT) que es va incendiar.

Aquest fet va unir els LMP1, i va ajudar especialment a André Lotterer amb l’Audi #7 per avançar als Porsche i prendre el liderat de la cursa.

Les estratègies començaven a canviar, i la xicana número 1 va veure un altre accident entre els LMP2 de Extreme Speed i Krohn Racing que es va quedar atrapat a la grava.

El ritme del Audi #7 de Lotterer era impressionant, el germànic-belga aconseguia marcar la volta més ràpida en cursa amb un 3:18.8 minuts. Però l’Audi va començar a tenir problemes. Una punxada lenta els va obligar a fer una aturada a box no prevista, que van aprofitar per fer el canvi de pilot.

També problemes per l’Audi #8 que conduit per Loïc Duval, es veia darrere un tap al revolt d’Indianapolis, tap de cotxes doblats que no va poder evitar i va trencar el frontal. Tot i això els seus mecànics van fer una gran feina en les reparacions, amb només 4 minuts a box, el cotxe ja va sortir a pista.

Tots aquests fets feien aparèixer el safety car per tercer cop, això beneficiava al Porsche #17 que tornava al liderat de la cursa. Mentrestant, en el GTE Pro, la lluita pel liderat s’intensificava entre els Corvette, els Aston Martin i els Ferrari que rodaven junts. Una virolla del Aston Martin #97 beneficiava al Corvette #64 per prendre el liderat del grup.

L’Audi #9 d’Alburquerque començava a retallar distàncies amb el liderat marcant la volta ràpida del circuit amb un 3:17.6. Mentrestant, els campions del món en resistència, Toyota, a part de tenir un ritme molt lent, patia danys que l’equip japonès tardaria molt en solucionar.

Gràcies a l’estratègia l’Audi #9 va aconseguir situar-se per davant del Porsche #17. Situació de cursa que va durar poc temps ja que Treluyer amb el Audi #7 els avançava per ficar-se líder de la cursa.

Amb 7 hores de cursa i entrant a la foscor de la nit, el Porsche #17 liderava per davant del Audi #7 i el Audi #9. A LMP2, els Oreca del equip KCMG i l’equip TDS lideraven còmodament. A GTE Pro, el Corvette #64 liderava per davant dels Aston Martin #97  i #99.

El quart cotxe de seguretat tornava a aparèixer en pista per culpa d’un accident del Signatech Alpine a Moulsan. Abans el Porsche #18 de Dumas en el mateix lloc va xocar contra el mur.

La nit ens deixava una lluita entre el Porsche #17 i l’Audi #7, cotxe el qual sancionaven amb un minut. Això permetia al Porsche #19 del pilot de Fórmula 1, Nico Hulkenberg, prendre el liderat.

La nit era accidentada. El Porsche #18 de Dumas xocava contra el mur de Mulsane. L’Extreme Speed Motorsport #31 perdia el control als revolts Porsche. El Morgan #43 s’incendiava a Arnage

 

 

Però la cursa arribava al equador, amb un liderat i ritme sòlid de Nick Tandy amb el Porsche #19 per davant dels Audi #9 i #7. A LMP2 liderat indiscutible del KCMG i a GTE Pro l’Aston Martin #99 de Stanaway, prenia el liderat.

La nit seguia i els problemes també, el Ferrari #66 de GTE Am s’encenia al box, per sort sense conseqüències per ningú. El TDS #46 abandonava quan rodava segon en la categoria LMP2. L’Aston Martin de Stanaway deixava el liderat al Corvette per culpa d’unes reparacions que s’havien de fer al cotxe.

La llum del dia tornava al circuit de la Sarthe i el Rebellion #12 xocava contra les proteccions a la zona d’Indianapolis. Mentrestant, l’Audi #7 tornava a remuntar i s’ubicava darrere el Porsche #19. Però l’equip d’Inglostadt veia com la capa motor es desprenia i baixava fins la cinquena posició. També problemes per l’OAK Racing #35 que s’envirollava.

El cinquè Safety Car de la cursa apareixia per culpa d’un accident del Aston Martin #96 als revolts Porsche. Hulkneberg amb el Porsche #19 gràcies a això es distanciava en el liderat de la cursa amb una volta sobre l’Audi #9 i el Porsche #17.

Un Porsche #17 que amb la bandera verda aconseguia superar el Audi #9 de Rast per situar-se en un possible doblet de Porsche.

Les darreres sis hores no les podien completar al equip Strakka Racing que havia d’abandonar. El prototip del equip SMP patia una punxada, i els seus companys a GTE Am es quedaven aturats a la grava a Indianapolis.

Audi ho passava malament en el final de cursa. L’Audi #7 tornava a ser penalitzat després de remuntar.

Però ja no hi havia res a fer, el Porsche #19 de Hulkenberg-Bamber-Tandy guanyava les 24 hores de Le Mans, aconseguit la dissetena victòria per l’equip de Stuttgart; la primera des de 1998. L’equip alemany completa un doblet gràcies al segon lloc del Porsche #17 de Bernhard-Webber-Hartley. Completa el podi un Audi #7 que era el preferit per endur-se el triomf, Lotterer-Treluyer-Fassler mantenen el liderat en el campionat WEC amb 20 punts d’avantatge sobre Nick Tandy.

A LMP2 victòria merescuda per el equip de Hong Kong, KCMG ia GTE Pro victòria pel Corvette #64.