Site icon FormulaRapida.net

Podcast: Szafnauer sobre Mallya/Stroll, Racing Point, Ocon/Stroll i més

Otmar Szafnauer

Otmar Szafnauer (USA) Racing Point Force India F1 Team Principal and CEO in the FIA Press Conference. Russian Grand Prix, Friday 28th September 2018. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.

En l’episodi 24 del podcast “Beyond The Grid” de Fórmula 1, Otmar Szafnauer parla sobre els seus primers dies a les carreres americanes, treballant per Vijay Mallya, Lawrence Stroll, Force India i el futur de Racing Point, Lance Stroll i molt més.

Szafnauer comença el podcast parlant sobre els problemes que va enfrontar Force India el 2018, que ja van començar amb els tests d’hivern. El cotxe que van construir per al test havia de ser millorat per Austràlia, però no va ser així.

Revela sobre el procés d’administració. A més de l’accionista i el subdirector de l’equip, Robert Fernley, va dir que ningú va abandonar l’equip tot i les ofertes d’equips rivals com McLaren, Williams, Renault.

Parlant sobre la compra per part de Stroll i el seu consorci, Szafnauer creu que la intel·ligència i la sort van jugar un gran paper en ell, ja que l’oferta del seu costat no només va ser per comprar els actius sinó també les accions de l’equip que cap altre va pensar.

Després parla sobre el seu ex cap, Mallya, i l’actual cap, Stroll. El primer treballava més des de l’exterior amb Szafnauer i Fernley a càrrec, mentre que el segon està treballant dia a dia de moment.

Ell sent que hi ha avantatges i desavantatges associades amb les dues formes de treball. Parlant dels canvis, Szafnauer creu que el finançament injectat es beneficiarà en la temporada 2020 en lloc de tenir un impacte directe des del 2019.

Pel que fa al canvi de nom, és segur que ‘Force India’ està fora de l’escena i Racing Point és el nom improvisat quan el consorci va comprar l’equip. Espera i vol que es canviï el nom abans de 2019, però no garanteix el canvi.

Després torna a les seves arrels i es muda als Estats Units, on va començar el seu viatge treballant per a Ford, després va obtenir el títol de carreres en Fórmula Ford amb el seu propi equip. Parla del seu viatge a la F1 amb BAR el 1998.

El seu següent moviment va ser amb Honda, però això va tenir un cost, ja que va haver de seure per un temps sota l’esquema de permisos de jardineria. Després de treballar amb Honda, es va moure per iniciar l’aplicació de cronometratge en viu per a F1 amb Soft Pauer.

Després va ser a McLaren per a un treball a través del qual va ser posat a Force India sota Mallya i s’ha mantingut amb l’equip, on ha produït canvis significatius en el treball amb Fernley fins a l’etapa actual.

Ell revela les coses que han fet al llarg dels anys i els plans que tenen per al futur. Mentre parlava dels pilots amb què treballava, no volia assenyalar seus favorits com a tals.

Però considerava bé a Jacques Villeneuve, Rubens Barrichello, Adrian Sutil, Nico Hulkenberg, Paul di Resta, Sergio Pérez i Esteban Ocon. Per al nouvingut Stroll, Szafnauer va sentir que el canadenc ja era al nivell d’Ocon al simulador.

Ara és el moment que Stroll li doni suport quan faci el seu debut a les carreres amb els nous colors el 2019. Per ara, no vol predir com es desenvoluparà l’equip el 2019, ja que sent que el grup del mig serà més ajustat que mai.

Extractes del podcast:

“Tots aquests tipus de coses les estem discutint ara”, va dir Szafnauer. “Així que una fàbrica més gran, però per construir una fàbrica més gran, primer has de comprar el terreny. I dins de la fàbrica has de detallar quin tipus d’equip volem, quant de, què és important, què no és important”.

“Tot això mentre no hem d’apartar la vista de la pilota, és a dir, construir, dissenyar, produir i desenvolupar un cotxe de carreres competitiu. Ho he vist tantes vegades, on els equips han decidit construir un nou túnel de vent o una nova fàbrica o noves instal·lacions, i el rendiment de l’automòbil s’ha vist afectat perquè les mateixes persones que dissenyen i especifiquen una fàbrica són les mateixes que dissenyen i especifiquen el cotxe de carreres”.

“Si estàs fent una, no pots estar fent l’altra. Per tant, hem de tenir molta cura de que, si ens embarquem, i ens embarcarem, a millorar les nostres instal·lacions i infraestructura, l’automòbil no pateixi”.

“Tenim… per continuar mantenint aquesta naturalesa eficient que tenim. No podem perdre això, i si té una mica més de recursos financers, però es manté eficient, llavors el seu rendiment hauria de ser encara millor”.

“El risc és que, si té una quantitat significativament major de recursos financers, perd l’eficiència, i després la seva producció no és millor, però ha gastat molts diners, o el que és pitjor, la seva producció pot ser pitjor i vostè ha gastat un munt de diners”.

“Així que hem de ser conscients que això pot succeir i assegurar-nos que no ens passi a nosaltres. Crec que 2020 veurà un canvi més gran que de 18 a 19. Hi ha coses que vam aprendre fa poc que ajudaran al cotxe el 2019″.

“No obstant això, predominantment l’automòbil 2019 va ser dissenyat, o la columna vertebral d’ell va ser dissenyada, per a quan el consorci va assumir el control. El xassís ja estava sent fabricat”.