L’equip M-Sport de Ford ha anunciat la incorporació d’Ott Tanak com a pilot titular per al 2015. El pilot estonià, que ja ha corregut en diverses proves del Mundial amb Ford en aquest 2014, substituirà així al retirat Mikko Hirvonen, que es va acomiadar del WRC aquest passat diumenge. El seu company serà Elfyn Evans, pilot que ha debutat aquesta temporada a la competició.


Fins i tot abans d’anunciar la retirada de Mikko Hirvonen, ja es va especular aquest any amb la possibilitat que l’estonià pilotés un Ford Fiesta RS WRC després de les seves impressionants actuacions a Suècia i Portugal.

Al país nòrdic va finalitzar cinquè, després d’haver arribat a rodar tercer, i era segon a Portugal durant gran part de la primera jornada. El passat cap de setmana, va acabar setè en el Ral·li de Gal·les GB.

Tanak va pilotar per M-Sport en 2012, però va perdre el seu lloc després d’una temporada plena d’accidents. Tot i això, l’estonià va tornar al campionat aquest any, sobretot en el WRC 2, mostrant una actitud més madura i centrada guiat pel seu nou copilot Raigo.

“Sé que serà un gran repte i una gran responsabilitat, però estic preparat per a això”, ha dit l’estonià.

“Haurem de trobar el nostre ritme en els primers ral·lis, però he treballat molt de temps amb M-Sport i ja porto molts quilòmetres amb el Fiesta RS WRC, així que espero que no triguem gaire a posar-nos al dia. Tenim una bona experiència en la majoria de proves i crec que hi ha alguns ral·lis on podríem fer-ho molt bé”.

Tanak ha agraït al director de M-Sport, Malcolm Wilson, la seva confiança dipositada en ell per segona vegada.

Definitivament he crescut com a pilot i vull donar les gràcies a Malcolm per donar-me aquesta segona oportunitat. Hem treballat molt dur aquest any i crec que hem demostrat que tenim potencial”.

Evans continuarà a l’equip després del seu bon debut a la màxima categoria del WRC, on ha aconseguit dues quartes posicions.

El gal·lès només tindrà 26 anys a l’inici de la propera temporada i el seu nou company és només un any més gran, donant a M-Sport l’alineació de pilots més jove dels equips punters. Evans correrà amb el Fiesta RS WRC número 5, però tots dos pilots tindràn el mateix estatus.

Wilson ha dit que tots dos són capaços de lluitar pels podis. “No hi ha dubte del potencial d’Elfyn i Ott, i estic desitjant veure el que poden fer. Tots dos pilots ja compten amb una temporada completa d’experiència amb un World Rally Car i tot l’equip està motivat per la possibilitat que realitzin grans actuacions”.

“Crec fermament que tots dos pilots són capaços de lluitar pel podi en molts ral·lis”, ha afegit.

Press Release WRC.com