Mads Ostberg ha marcat la pauta en la primera presa de contacte al Ral·li de Finlàndia. El pilot noruec s’ha portat el millor temps per davant d’Andreas Mikkelsen i Robert Kubica. No obstant això, l’entrenament previ al Ral·li ha estat marcat per un greu accident de Thierry Neuville, que ha destrossat completament el i20 WRC.


Neuville s’ha sortit en una ràpida corba a esquerres prop del final de la seva primera passada pel tram de Ruuhimäki de 4.62 quilòmetres. El cotxe ha fet caure un arbre i ha tornat al parc d’assistència de Jyväskylä en un remolc on els mecànics han començat immediatament a treballar-hi.

La part posterior s’ha portat la pitjor part de l’impacte i mentre l’equip confia que la gàbia antibolcada del i20 no ha patit desperfectes, comissaris tècnics de la FIA encara han d’examinar el cotxe i donar el vistiplau perquè pugui córrer.

Neuville ha admès que ell i el seu copilot, Nicolas Gilsoul, han tingut sort de no patir cap lesió en l’incident.

“Ha estat un accident fort. He arribat a la corba a uns 160 km / hi ens hem sortit a 80 km / h. No hi havia escapatòria, els arbres estaven molt a prop de la carretera “, ha comentat el belga.

“L’adherència era menor del que s’esperava. He vist les traçades dels altres pilots i intentat adaptar-me. Però m’he sortit de la traçada a causa del algun amb el que he agafat el revolt, no he trobat l’interior i ens hem anat directament cap a fora “.

“He utilitzat el fre de mà per intentar anar cap enrere contra els arbres. Era un revolt a esquerres de cinquena velocitat, però he arribat en sisena. Immediatament he frenat a fons girant la direcció, pera no rebre tot l’impacte “.

Neuville espera que aquest accident sigui un bon auguri. Fa gairebé 12 mesos va bolcar greument en el shakedown del Ral·li d’Alemanya i tres dies després es feia amb la seva primera i de moment única victòria en el WRC.

Mads Ostberg ha estat el més ràpid amb el seu Citroën DS 3 WRC. El noruec ha estat 0.4 segons millor en l’última de les quatre passades per superar al Volkswagen Polo R WRC d’Andreas Mikkelsen. Robert Kubica ha estat tercer a una dècima de segon del noruec amb el seu Ford Fiesta RS WRC.

Jari-Matti Latvala i el líder del campionat, Sébastien Ogier, han estat quarts i cinquens amb la seva Polo R WRC, mentre que Ott Tanak ha completat el top 6 amb la seva Festa RS WRC.

Nota de Premsa de WRC.com