Site icon FormulaRapida.net

OPINIÓ: FERRARI A CANADÁ, MIRATGE O RESURRECCIÓ?

Charles Leclerc i Carlos Sainz | Scuderia Ferrari Multimedia

Charles Leclerc i Carlos Sainz | Scuderia Ferrari Multimedia

Ferrari sembla haver trobat allò que porta buscant des de que la temporada 2023 va començar, i a el Canadà va donar una petita demostració del que pot oferir d’aquí en endavant, serà un pas definitiu, o un miratge com altres vegades?

Al Gran Premi del Canadà, els homes de Maranello es van veure sentenciats en una sessió de classificació marcada per la pluja, i les condiciones canviants de manera molt accelerada. Tant Charles Leclerc com Carlos Sainz van haver de sortir el diumenge en desena i onzena posició respectivament, veient-se obligats a remuntar fins a les posicions davanteres.

No obstant això, i segurament en contra del que tothom podia arribar a pensar, els italians van preparar una estratègia que en el moment semblava en contra del que qualsevol equip hagués fet, però va ser la correcta. El Safety Car protagonitzat per l’incident de George Russell pegant contra el mur a la sortida de la chicane dels revols 8, i 9, a la volta 12, va fer entrar a gairebé tota la graella, excepte els dos Ferrari, Sergio ‘Checo’ Pérez, i Kevin Magnussen.

Amb la degradació que tant el #16 com el #55 havien presentat en els primers compassos de l’any, tot indicava que l’estratègia no seria bona, ambdós pilots portaven el pneumàtic mitjà, i no se li presumia una gran durabilitat, però amb la intenció d’anar només a una parada, el SF23 va mostrar el final del túnel de la degradació i tant el monegasc, com el madrileny, van aconseguir fer un stint d’allò més rellevant, fins a les voltes 39, i 40, quan tots dos van parar per posar els pneumàtics durs i anar fins al final de la cursa.

Pit Stop de Charles Leclerc | Scuderia Ferrari Multimedia

Aquesta estratègia, d’allò més encertada, i la durabilitat del compost mitjà durant 40 voltes de 70 (van rodar més amb el mitjà, que amb el dur), van permetre als homes de Maranello assegurar-se un quart i cinquè lloc en un cap de setmana que pintava més que fosc sortint a la part mitjana de la graella. D’haver degradat com a Grans Premis anteriors, això no hagués sigut possible de cap de les maneres.

Ara bé, ha solucionat Ferrari realment el problema? S’ha de tenir en compte que es va estar rodant en unes condicions no d’alt fred, però tampoc d’alt calor, el mateix Max Verstappen comentava que ells no se sentien tant còmodes en condicions ‘no càlides’, i això porta a pensar en el següent: Mantindrà Ferrari solucionat el problema de la degradació quan es torni a córrer en condicions d’alta temperatura, o pel moment sol ha curat la ferida en temperatures més baixes?

Sigui com sigui, aquest pas endavant, amb una carrera neta per part dels dos pilots de vermell, era necessària per donar una espenta a un equip que ara no ha de deixar de mirar endavant, la primera part de la temporada ha sigut complicada, però el punt d’inflexió ha pogut ser aquest premí de el Canadà, que d’haver classificat correctament, molt probablement haurien lluitat pel podi amb Lewis Hamilton i Fernando Alonso.

L’activitat torna en dues setmanes a Àustria, a casa de l’enèmic, el Red Bull Ring. Ferrari va guanyar l’any passat en territori austríac de la mà de Leclerc en una carrera frenètica de tu a tu amb Verstappen. Aquest any tot i que hagi pogut arribar una millora no sembla haver suficient al monoplaça per lluitar contra l’holandès però la progressió demanda als italians, com a mínim, una aparició al podi, i un cap de setmana tant net com sigui possible.

Àustria dictarà si Ferrari ha ressorgit, o creat un nou miratge.