Site icon FormulaRapida.net

Opinió: Anotacions del GP de Singapur

SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Peter Fox/Getty Images,) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202210020630 // Usage for editorial use only //

Fins i tot en la cursa més discreta de Max Verstappen en el que va de temporada, Red Bull surt vencedor de Singapur. Amb el títol de pilots i el de constructors sentenciats, l’únic objectiu que li queda als de la beguda energètica és aconseguir que Sergio Pérez sigui subcampió i la seva victòria al circuit de Marina Bay és un pas en la direcció correcta.

Per Ferrari, sensació agredolça, per una banda acaben amb els 2 pilots al podi i allunyen a Mercedes de la 2a posició del campionat de constructors. De l’altra, Leclerc torna a perdre una Pole, se li complica el subcampionat de pilots i Sainz no aconsegueix trobar la confiança suficient per mantenir el ritme de Leclerc i Pérez. Ferrari està desitjant que s’acabi aquesta temporada i espera tenir l’any que ve una nova oportunitat de trencar la sequera de títols que els acompanya des de 2008.

Els grans guanyadors de la jornada van ser McLaren i Aston Martin, sumant un total de 22 i 12 punts respectivament. Els de Woking lideren ara la zona mitja, superant a Alpine, mentre que el resultat d’Aston Martin els fa saltar 2 posicions de cop, de la 9a a la 7a, 3 punts per sobre de Haas i Alpha Tauri. Per contra, els grans perdedors són Mercedes i Alpine.

Les fletxes de plata ho van passar malament a la cursa i van cometre diversos errors. 2 punts de Hamilton són un botí escàs en front dels 33 de Ferrari, que amplia a 64 la diferència en la lluita per la 2a posició del campionat de constructors. Alpine encara manté a prop la 4a posició del campionat. però després de 2 abandonaments per avaries mecàniques, el dia que el seu rival posa els 2 cotxes al top5, deu haver caigut molt malament a un altre equip que deu estar desitjant que acabi la temporada, després de l’espectacle contractual de l’estiu.

La Fórmula 1 ja encara la recta final, que ens portarà a 2 curses a Àsia (Singapur i Japó) i 3 a Amèrica (Estats Units, Mèxic i Brasil) abans de baixar el teló a Abu Dhabi d’aquí a un mes i mig.