Site icon FormulaRapida.net

Opinió: Anotacions del GP d’Abu Dhabi

4 - GP ABU DHABI F1/2022 - DOMENICA 20/11/2022

Després de la tensió de l’any passat, el GP d’Abu Dhabi 2022 va tornar a la calma dels anys en que no s’hi ha disputat el títol mundial. En el traçat dels Emirats les lluites són estratègiques i això provoca que l’acció en pista quedi descafeïnada. Aquesta calma en pista, però, ajuda a ressaltar els homenatges als grans pilots que s’acomiaden de la Fórmula 1.

Dins de la cursa, la gran batalla va ser la del subcampionat. Leclerc, que comptava amb tenir un ritme inferior als Red Bull, va apostar per una estratègia diferent, a 1 aturada. Pérez va seguir l’estratègia més comuna a 2 aturades, comptant amb un ritme superior que compensés la diferència als boxes. En el primer stint Leclerc es va veure amb bon ritme i capaç de no perdre de vista al seu rival sense degradar els seus pneumàtics en excés. Això li va permetre allargar la seva aturada prou voltes per arribar a final de cursa amb garanties. Tot i així, Pérez tenia molt més ritme gràcies a l’estratègia més agressiva i després de la seva segona aturada, s’acostava a Leclerc amb marge suficient per poder superar-lo abans del final de cursa.

La complicació de l’estratègia a 2 aturades, és el trànsit, i Pérez el va patir. Pérez necessitava molta sort en aquest sentit i no la va tenir. Al principi del seu stint contra rivals en la seva mateixa volta, que competien legítimament per posició li van fer perdre temps en el millor moment del seu pneumàtic. Però el més dolorós va ser a 3 voltes del final, quan estava a 2″ de Leclerc, dos doblats, Albon i Gasly li van fer perdre pràcticament 1″ a la xicana entre les dues rectes. Aquesta acció el va condemnar, ja que a l’última volta no va tenir DRS per 3 dècimes.

Un cop decidida aquesta lluita i amb la lluita per la 2a posició del campionat de constructors pràcticament decidida des de la classificació (Mercedes necessitava un doblet o que els 2 Ferrari abandonessin per tenir opcions), l’atenció es va centrar en l’homentatjat de la nit. Sebastian Vettel es va acomiadar amb punts en una cursa desagradable segons va dir ell mateix. Al haver apostat per anar a 1 aturada, sempre tenia pitjor ritme que els monoplaces que tenia al voltant i no podia competir contra ells. Tot i així va ser reconegut pels aficionats amb el premi de pilot del dia, en reconeixement a la seva trajectòria i va finalitzar un cap de setmana d’homenatges per part de tothom a la graella i les graderies. L’homenatge final va quedar un pèl descafeïnat, ja que Fernando Alonso i Lewis Hamilton havien d’escoltar-lo en una volta d’honor amb 13 títols mundials, però tots 2 van haver d’abandonar.

Amb això acaba la temporada, amb vencedors i vençuts, però sobretot amb molts equips amb esperances de ser millors l’any que ve. Tant de bo ens donin una temporada encara més espectacular que aquesta.