Manor Racing, equip que en la propera temporada del WEC farà el salt de LMP2 a LMP1 com a equip privat, ha anunciat a Oliver Rowland com el primer dels pilots que formaran la seva alineació a la temporada 2018-19 del Mundial de Resistència.


Manor Racing serà un dels equips que, de cara a la propera temporada del WEC, que comptarà amb dues edicions de les 24 Hores de Le Mans; pujarà de LMP2 a LMP1 per intentar plantar cara als Toyota, que es queden com a únic constructor amb LMP1 oficial i híbrid. Avui, l’equip ha confirmat el seu primer pilot per donar aquest salt, Oliver Rowland, que debutarà al Mundial.

L’antic equip de Fórmula 1 va debutar en la Resistència l’any 2016, i des de 2017 competeix sota el nom de CEFC Manor TSR Racing i bandera xinesa. Els seus resultats en aquestes dues temporades s’han ubicat, en general, al voltant de la zona mitja de LMP2, amb un cinquè lloc en la classificació final d’equips en 2017 com a millor resultat.

Pel que fa a Rowland, el seu pas al WEC es produeix després de ser tercer en la seva segona temporada completa a la Fórmula 2. Anteriorment, el britànic de 25 anys va guanyar la Fórmula Renault 3.5 el 2015 i va disputar, des del seu debut en monoplaces el 2010, diversos campionats britànics i europeus, sempre amb el suport de Renault, marca en la qual actualment ocupa el paper de pilot de desenvolupament de l’equip de Fórmula 1. de moment, Rowland no s’ha pronunciat sobre la possibilitat de compaginar aquest paper amb altres disciplines o de seguir en monoplaces, però es baralla la possibilitat que continuï a F2 o que debuti a la Super Formula.

“La resistència és una nova experiència per a mi i suposarà un repte.” Comenta Rowland. “Però realment tinc ganes de començar a treballar amb l’equip i conduir un cotxe tan impressionant. Competir en les 24 Hores de Le Mans és extremadament emocionant i és una carrera que sempre he volgut córrer.”

La temporada 2018-19 del WEC començarà el 5 de maig amb les sis hores de Spa-Francochamps, a Bèlgica. L’edició d’aquest any de les 24 Hores de Le Mans serà la segona ronda del campionat i es disputarà el 16 i 17 de juny.