Taylor Barnard va aconseguir la victòria a la final de la primera ronda de la WSK Final Cup disputada el passat cap de setmana al circuit de karting de South Garda (Lonato, Itàlia). El britànic va ser molt superior a la resta i va encapçalar la carrera de principi a fi sense deixar cap opció als seus rivals.

La superioritat de Taylor Barnard (KR Motorsport) en aquesta primera prova va ser evident. L’anglès s’havia imposat a la Pre-Final 1 i, sortint des de la primera posició, va intentar tirar des del principi. El seu compatriota Kay Askey (Ricky Flinn Motorsport) va superar Marcus Amand (KR Motorsport), que s’havia imposat a la Pre-Final 2, i es va col·locar en segona posició en el primer pas per meta.

La carrera va quedar condicionada per un gravíssim accident a la segona volta. Fins a tretze pilots es van veure implicats en un espectacular que va fer posar la pell de gallina a tots els presents al circuit, amb el debutant en OK-Junior Martinius Stenshorne (Parolin) sortint volant del seu kart. Aquí poden veure el vídeo de l’accident:

L’incident va deixar fora de combat a gairebé la meitat de la graella i la carrera partida en dos meitats. Els comissaris van decidir treure la bandera groga immediatament per a poder netejar la pista i atendre ràpidament els implicats, i això va provocar que tots els que van continuar s’agrupessin de nou.

Després de tres voltes amb bandera groga, la carrera es va reprendre y Barnard va continuar al capdavant. Askey va intentar superar-lo, però no ho va aconseguir i poc a poc vas anar perdent pistonada. L’intercanvi constant de posicions per darrere de Barnard va permetre que el britànic comencés a agafar una distància que ja ningú seria capaç de retallar.

Durant un parell de voltes un grup de fins a vuit unitats va lluitar en cada curva per la posició, però després Andrea Kimi Antonelli (KR Motorsport), Nikita Bedrin (Tony Kart Racing Team) y Kiril Smal (Ward Racing) van formar un triplet que es va proposar atrapar Barnard. Seguint el ritme de Bedrin, van aconseguir apropar-se una mica, encara que no suficient per posar-lo en problemes.

A falta de cinc voltes, la distancia seguia sent important i els tres van començar a veure que no arribaven. Van baixar el ritme i de nou va tornar a començar l’intercanvi de posicions, que va beneficiar a Gabriele Mini (Parolin) i a Kay Askey, que es van reenganxar al grup per a lluitar pel podi.

Mentrestant, Barnard va seguir ampliant la seva distància volta a volta fins a creuar la línia de meta amb més de cinc segons de marge sobre el grup perseguidor. Amb aquesta victòria, es convertia en el primer líder de la classificació amb 84 punts, amb un avantatge de 31 sobre el segon classificat, Nikita Bedrin.

Per darrere, fins a cinc pilots van protagonitzar una emocionant batalla per les dos places de podi restants. Els russos, Nikita Bedrin i Kiril Smal, es van acabar imposant i van acompanyar a Barnard al podi de la final. Antonelli va ser finalment quart, mentre que el cinquè va acabar sent Sebastian Gravlund (KR Motorsport) després que Gabriele Mini i Kay Askey fossin penalitzats amb 3 i 5 segons respectivament.