Sebastien Ogier s’ha anat a dormir avui com a líder del Ral·li de la Gran Bretanya, que es disputa aquest cap de setmana a les terres de Gal·les. El francès ha mantingut una bonica lluita amb Latvala, qui li segueix fent front al final de la jornada d’avui, que ha acumulat 8 especials, on s’han produït importants baixes com les de Mikkelsen i Hanninen.


Tots dos han aconseguit 4 scratch i encara que Ogier mai ha deixat el liderat, no ha pogut treure’s de sobre el seu company d’equip i ha finalitzat el dia amb 6.6 segons d’avantatge després de vuit especials que han sumat 145 quilòmetres al centre de Gal·les.

El bicampió del món ha guanyat tres dels quatre trams del bucle matinal i s’ha dirigit a l’assistència remota a Newtown amb 9.5 segons sobre el seu rival, però Latvala ha estat lleugerament més ràpid a la tarda quan les pistes estaven més trencades i relliscoses.

“Era difícil córrer aquest matí, però m’agraden molt els trams”, ha dit Ogier. “Aquesta tarda ha estat qüestió de sobreviure. Les condicions eren tan relliscoses que he tingut barallar amb el cotxe tot el temps”.

Ogier es va saltar un encreuament a la primera especial de la tarda, mentre Latvala admetia haver tingut sort de no bolcar després de colpejar amb un forat en el primer tram.

Mads Østberg i Mikko Hirvonen, que està disputant el seu últim ral·li abans de retirar-se, van estar lluitant per la tercera plaça durant la major part del dia. El noruec va prendre avantatge al matí, però Hirvonen es va col·locar per davant en la segona secció, finalitzant la jornada en tercera plaça amb el seu Ford Fiesta RS a 1 minut i 07.2 segons del líder

Østberg es va anar trobant cada vegada més disconforme amb el maneig del seu Citroën DS3, i va caure al cinquè lloc en l’última especial del dia. Kris Meeke es va beneficiar dels problemes del seu company per escalar a la quarta plaça, tot i rebre una penalització de 10 segons per saltar-se la sortida al primer tram.

El pilot britànic es troba a 7.7 segons d’Hirvonen i avantatja per 0.7 segons a Østberg, encara que va cometre un error en dues ocasions en el mateix encreuament.

Thierry Neuville marxa Sexton amb el seu Hyundai i20. El belga va ser un dels molts competidors que va perdre temps en una forquilla molt estreta de l’última especial. Elfyn Evans, Ott Tänak, Henning Solberg i Martin Prokop completen la classificació, tots ells amb Festes RS.

Solberg va perdre temps al matí per una fallada en l’encesa, mentre que Prokop va fer una virolla i va caure a una cuneta en l’última especial.

Andreas Mikkelsen es va haver de retirar al trencar la suspensió de la seva Polo R després de colpejar amb un talús. Juho Hänninen també va abandonar per sortida de pista.

Robert Kubica va sortir indemne després de fregar un mur, fer una virolla i un gran sobreviratge, mantenint-se malgrat tot això onzè. Problemes en la direcció assistida i en el diferencial davanter de la seva i20 van endarrerir a la dotzena posició a Hayden Paddon.

La segona etapa de demà està composta per nou especials i 113.74 quilòmetres. Els pilots completaran dos bucles idèntics de quatre trams al nord de Gal·les, separats per un breu tram espectacle al Castell de Chirk.

Press Release WRC.com