El pilot alemany Philipp Oettl ha estat el més ràpid en la primera sessió d’entrenaments lliures del Gran Premi de Qatar MotoGP en la categoria de Moto3. L’han seguit el espanyol Joan Mir i l’argentí Gabriel Rodrigo.

Amb un temps de 2:06.981 min, Philipp Oettl (Südmetall Schedl GP Racing) ha estat el més ràpid seguit de la Honda de Joan Mir (Leopard Racing) i les dues RBA BOE Racing Team de Gabriel Rodrigo i Juanfran Guevara. En cinquè lloc completant el top5 ha finalitzat la Honda de Romano Fenati (Marinelli Rvacold Snipers).

En quant a l’aspecte de caigudes, Marcos Ramírez (Platinum Bay Real State) ha estat el primer en patir una caiguda en aquest campionat al revolt 2. Tot i això el espanyol ha assolit finalitzar en sisena posició, per davant del holandès Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo).

Completa el top10 Ayumu Sasaki (SIC Racing Team), Niccolò Antonelli (Red Bull KTM Ajo) i Adam Norrodin (SIC Racing Team).

La millor Mahindra ha finalitzat en quinzena posició amb Marco Bezzecchi (CIP), mentre que la millor Peugeot ha estat la de Jakub Kornfeil (Peugeot MC SaxoPrint) en la dissetena posició d’un total de 31 pilots.