Lando Norris ha dominat de principi a fi la primera cursa del cap de setmana de la FIA Formula 3 Europea en el circuit de Nürburgring. El britànic ha vençut amb 17 segons d’avantatge sobre Jake Hughes, Joey Mawson completa el podi.

En la sortida l’autor de la pole position, Lando Norris (Carlin) mantenia el primer lloc per davant de Callum Ilott (Prema Powerteam) i Jake Hughes (Hitech GP). Mentrestant Maximilian Günther (Prema Powerteam) seguia perdent posicions després de sortir des de la tercera posició.

Norris tenia un gran liderat quan apareixia el Full-Course-Yellow per culpa d’un toc entre Sacha Fenestraz (Carlin) i Nikita Mazepin (Hitech GP) que causava l’abandonament del pilot de Hitech GP. També abandonava David Beckmann (Motopark).

En reiniciar-se la cursa, Joel Eriksson (Motopark) es tocava amb el seu company d’equip, Marino Sato qui acabava patint una virolla. També tenia dificultats per mantenir-se en pista Ameya Vaidyanthan (Carlin).

Amb la cursa estabilitzada, Norris s’escapava fins a 11 segons sobre Hughes, que era seguit per Joey Mawson (Van Amersfoort Racing), Ilott i Tadasuke Makino (Hitech GP).

A falta de 10 minuts de la cursa, Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) que rodava en la zona de punts, es passava de frenada al revolt 5 i xocava contra les proteccions de pneumàtics, causant un nou període de Full-Course-Yellow.

En reiniciar-se la cursa, era el seu company d’equip Max Defourny qui perdia la zona de punts al sortir-se de pista al revolt coca-cola.

A falta de 3 voltes pel final la lluita per la tercera posició s’intensificava. Ilott intentava superar a Mawson a la xicana NGK però es sortien de pista ambdós pilots i això feia que Makino s’apropés a ells. A la volta següent, Ilott ho intentava per l’interior, però Mawson li recuperava la posició i Makino també aconseguia superar al britànic per la quarta posició.

Gràcies a la victòria, Lando Norris ja té 36 punts d’avantatge sobre Maximilian Günther. Gràcies al podi, Jake Hughes puja a la cinquena posició del campionat.

Resultats:

1 Norris 2 Hughes 3 Mawson 4 Makino 5 Ilott 6 Habsburg 7 Daruvala 8 Schumacher 9 Zhou 10 Eriksson 11 Defourny 12 Newey 13 Günther 14 Aron 15 Fenestraz 16 Sato 17 Florescu 18 Andres Soori 19 Vaidyanathan 20 Piquet 21 Beckmann 22 Mazepin