La marca nipona ha anunciat que l’any que ve no disputarà el WEC com estava previst amb el seu GT-R LM Nismo en la categoria LMP1 després de tots els problemes amb el desenvolupament del cotxe que han patit.


 

En Nissan GT-R LM Nismo es presentava com un cotxe revolucionari, amb un disseny radical que trencava tots els esquemes dels prototips de LMP1 vistos fins a la data. Amb motor frontal i tracció davantera, la marca japonesa pretenia estar a l’altura de Porsche, Audi i Toyota en aquest 2015.

La primera carrera que haurien d’haver disputat va ser Silverstone, però per problemes en el desenvolupament de la part híbrida del cotxe (Degut principalment a una aposta de recuperació d’energia massa arriscada) van retardar el debut oficial del cotxe a les 24 hores de Le Mans.

Quan va arribar la mítica carrera francesa, ens arribava la notícia que el Nissan no estava preparat, i que participarien amb 3 LMP1 sense sistema elèctric, per la qual cosa serien molt inferiors a la resta dels cotxes de la seua categoria. Però els problemes van ser inclús majors, i a part de rodar en els temps de LMP2, cap dels cotxes va completar el 70% de la carrera, per la qual cosa no es van classificar.

Després d’aquestos problemes de fiabilitat, Nissan va decidir deixar el WEC temporalment i treballar en la fiabilitat i la part híbrida del cotxe, treball que es va continuar realitzant fins ara, que anuncien que donen per fracassat el projecte.

La justificació de Nissan és que no volen córrer l’any que ve sense estar a l’altura dels altres LMP1, i confirmen que el projecte va ser massa arriscat i va eixir malament. Per tant ací acaba la vida d’aquest prototip revolucionari, que no va arribar a acabar oficialment cap carrera, després de programar córrer en almenys 8.