Niko Kari s’ha emportat la victòria a la cursa llarga de la GP3 al Yas Marina Circuit. És la primera victòria de dissabte d’un pilot no-ART des de Monza 2016. George Russell i Arjun Maini l’han acompanyat al podi.

Kari feia una magnífica sortida on sorprenia Pulcini i el Campió Russell i es posava al capdavant. En aquesta mateixa primera volta, Pulcini recuperava la segona posició superant a Russell. Els problemes per ART GP no acabàven aquí, ja que Fukuzumi es quedava clavat a la graella i queia a l’última posició. A partir d’aquest moment, els tocs se succeïen i deixaven la pista plena de brutícia dels monoplaces, provocant un Virtual Safety Car. Entre aquests incidents estava el propi Fukuzumi, que intentava ficar-se a la batalla entre Alesi i Hyman i acabava trencant el seu aleró del davant, igual que Alesi. També Calderón es quedava sense la part davantera del monoplaça en intentar avançar el seu company Baptista.

Russell intentava aprofitar la ressortida per avançar Pulcini, però agafava massa un piano molt alt i feia saltar el seu cotxe de manera espectacular. Ticktum era avançat per Boccolacci, tot i que l’anglès li tornava poc després. Boccolacci era avançat per Lorandi i just després apareixia un altre Virtual Safety Car per l’abandonament d’Alesi.

Pulcini es quedava adormit a la ressortida i Russell l’avançava com un avió. La batalla entre Boccolacci i Lorandi continuava amb el francès recuperant i perdent la sisena posició en dues ocasions. Això ho aprofitava Schothorst per unir-se al joc, avançant Boccolacci també en dues ocasions per acabar emportant-se la seva posició.
A 3 voltes pel final, Pulcini patia una punxada al pneumàtic del darrera esquerra que el privava d’aconseguir el podi. Això deixava a Maini en tercera posició, completant el podi darrera Russell i Kari. Les disputades posicions de punts les completàven Ticktum, Lorandi, Schothorst, Boccolacci, Hubert, Tveter i Jörg. Cal destacar que Hubert ha hagut de resetejar el seu monoplaça, perdent vàries posicions, a la meitat de la cursa.