Thierry Neuville ha liderat amb mà de ferro el primer Shakedown de terra de la temporada amb un estret marge sobre el Ford Fiesta de Sebastien Ogier i el Citroën de Kris Meeke.


Hi va haver una gran expectació al parc d’assistència de León quan els equips van sortir cap a l’especial de 5.31 km de Llano Grande, mentre els aficionats esperaven la primera presa de contacte dels nous cotxes a les pistes de terra.

Neuville va ser el més ràpid en la seva tercera i última passada a través de l’especial, 1.7 segons més ràpid que el Ford Fiesta WRC de Sébastien Ogier. Kris Meeke va completar els tres primers amb un Citroën C3 WRC, un altre mig segon més enrere.

El guanyador del Ral·li de Suècia, Jari-Matti Latvala, va ser quart amb un Toyota Yaris WRC, el que significa que els quatre fabricants del campionat estaven representats en els quatre primers llocs.

El ral·li conté diverses seccions de pistes que mai abans s’han utilitzat i Neuville va advertir que podrien causar problemes.

“El ral·li és complicat i hem de ser molt, molt curosos en les noves parts que són difícils”, va dir. “Seran relliscoses amb moltes roques per tot arreu, perquè les especials han estat compactades. Han fet els camins més amples, però han pres un munt de pedres de la carretera a les vies, de manera que serà difícil “.

El belga va negar sentir-se sota pressió després de cometre dos errors quan liderava els ral·lis de Montecarlo i Suècia.

“Hem fet moltes coses genials, però òbviament no vam poder arribar al final del ral·li. Vam ser una mica desafortunats, espero que puguem portar a casa algun bon resultat per a l’equip”.

“És important per al campionat de marques, però també per a mi en el campionat de pilots sumar alguns punts respecte a Ogier, Latvala i Tänak. El títol segueix sent possible. Podem anotar 30 punts en un sol ral·li i estan només 40 punts per davant”, ha afegit.

WRC