El valencià ha fet valer el seu temps en la segona tanda, on els pilots han disposat d’unes voltes per rodar a Jerez amb slicks.

Nefasta jornada per als pilots de Moto3 a Jerez. De les tres sessions de 80 minuts de què disposaven, amb prou feines han pogut gaudir de quinze minuts per rodar amb pneumàtics de sec, encara amb la pista humida i amb corbes en les quals era complicat rodar amb slicks. Els pilots han afirmat que, a tan sols 8 dies per començar el Mundial, no volen prendre grans riscos en aquestes condicions.

La primera de les tandes l’ha liderat l’escocès John McPhee (Saxoprint-RTG), amb només 17 pilots en pista. Les condicions mixtes de la pista no eren favorables per aprofitar la sessió per, com a mínim, ajustar els reglatges de mullat.

A la segona tanda ha estat quan s’han donat les condicions, per dir-ho d’alguna manera, més favorables. Els equips que han estat més atents han pogut treure partit de la situació, muntant pneumàtics slicks i podent, per tant, fer alguns girs de qualitat. Ha estat llavors quan Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) ha marcat el millor registre de la jornada, amb un temps de 1’48,189. Després d’ell s’ha classificat el britànic Danny Kent (Leopard Racing), que només ha totalitzat cinc voltes, a set dècimes del pilot d’Emili Alzamora, mentre que tercer s’ha situat el francès Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0).

Jorge Martín (Mapfre Mahindra Team) ha estat quart, estrenant el motor que muntarà a Qatar i una esperada nova caixa de canvis. Aquesta ha estat una de les poques novetats tècniques, en una jornada en què KTM tenia previst ajustar el desenvolupament de la seva redissenyada muntura, sense poder fer-ho ja que el pla de treball passava per provar amb l’asfalt sec.

La tercera sessió del dia ha tornat a realitzar-se amb l’asfalt totalment mullat, circumstància que ha aprofitat el txec Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) per donar un total de 23 voltes i ser el millor d’entre els 16 pilots que han optat per rodar en aquestes condicions.

Demà dijous les mirades seguiran centrades en el cel de Jerez, ja que la previsió meteorològica continua sent desfavorable.