Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) ha aconseguit la seva primera pole position al Twin Ring Motegi, Japó, en el seu Gran Premi de casa. Alex Márquez (EG 0.0 Marc VDS) ha estat segon, seguit de Xavi Vierge (Tech 3 Racing) en tercer lloc.

La sessió va començar en condicions humides, amb els pilots optant per pneumàtics de mullat. Els pilots de Marc VDS semblaven tenir problemes en les seves motos, amb els mecànics fent canvis en aquestes. En pista vam veure els pilots intentant adaptar-se a les condicions, amb la pista assecant a poc a poc.

Quan la pista estava bastant seca, els pilots van entrar als boxes per un canvi de pneumàtics, tots optant pels compostos de sec. Amb la pista encara assecant-se, els temps anaven millorant. Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) va ser el primer millorant el seu temps i baixant de l’01:57, l’italià va ser seguit per Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo), Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP) i Thomas Lüthi (CarXpert Interwetten).

Tots anaven millorant, però els pilots de Marc VDS, Alex Márquez i Franco Morbidelli, semblaven no trobar el ritme. Lorenzo Baldassarri (Forward Racing Team) va entrar a box al patir un problema tècnic a la moto. Aleshores, Márquez, per fi, semblava trobar el seu ritme, millorant els seus temps, mentrestant, Morbidelli encara lluitava per trobar ritme. Els dos pilots que van millorar molt van ser Syahrin i Oliveira, enfrontantse en la lluita per la pole position.

En la fase final vam veure molts pilots millorant els temps, amb 10 segons per al final, el japonès Takaaki Nakagami va aconseguir la primera posició, però Alex Márquez immediatament li va robar aquesta placa. Pasini i Vierge també van millorar, però el japonès encara va tenir una volta més per donar-ho tot.

Takaaki Nakagami aconseguiria finalment la seva primera pole position en els últims segons de la classificació, seguit d’Alex Márquez i Xavi Vierge que completa la primera línia. Mattia Pasini, Miguel Oliveira, Hafizh Syahrin, Sandro Cortese, Marcel Schrötter, Xavier Siméon i Augusto Fernandez completen el top 10. Thomas Lüthi sortirà dotzè i Franco Morbidelli quinzè.