Site icon FormulaRapida.net

MotoGP aterra al Gran Premi de les Amèriques

MotoGP aterra al Gran Premi de les Amèriques aquest cap de setmana / MotoGP

Aquest cap de setmana torna MotoGP després de dues setmanes de pausa, i ho fa al Circuit de les Amèriques, a Texas, un traçat molt favorable a Marc Márquez, on s’espera que torni després de la lesió que va patir al GP de Portugal.

MotoGP afronta aquest cap de setmana la tercera prova de la temporada i ho fa en un circuit molt exigent i especialment llarg: el de les Amèriques, situat a Austin, Texas (Estats Units). La cita es disputarà del 14 al 16 d’abril, on les tres categories s’enfrontaran un cop més al nou format d’aquesta temporada. A més, s’espera la tornada de Marc Márquez després de la lesió, i ho farà a un circuit talismà per ell, on ha guanyat set vegades a la categoria reina de les nou curses que s’han disputat amb ell a pista.

Després d’emportar-se posat a Miguel Oliveira a Portimao, es va confirmar que el de Cervera patia una fractura al primer metacarpià de la seva mà dreta, una lesió que el va obligar a passar per al quiròfan un dia després i a perdre’s el GP d’Argentina. La intervenció va consistir “una reducció tancada de la fractura i fixació interna de la mateixa amb dos caragols” que va transcórrer “sense incidents”. S’espera que el vuit vegades Campió del Món torni aquest cap de setmana a la graella de MotoGP, tot i que encara estem pendents d’una confirmació oficial per part del Repsol Honda Team. No obstant això, tot apunta al fet que el català no es perdrà una de les seves cites preferides del calendari.

Marc Márquez guanya el GP de les Amèriques de 2021 / MotoGP

Com veníem avisant amb anterioritat, MotoGP aterra al Circuit de les Amèriques, un dels circuits més llargs del campionat, amb 5.513 metres de pista. En termes de disseny del circuit, compta amb 20 corbes: 9 de dreta i 11 d’esquerra. Cal recordar que Márquez sempre se sent molt còmode amb els revolts cap a l’esquerra, motiu per al que aquest traçat li agrada especialment. La recta principal, de 1200 metres, permetrà als pilots de Ducati – la moto més ràpida de la graella – exhibir la gran velocitat que poden assolir.

El circuit és també un dels més variats, ja que combina ràpides rectes i diverses seccions inspirades en els circuits més mítics del Campionat, i va ser dissenyat pel reconegut arquitecte i expilot de turismes Hermann Tilke. En quant el sentit de la pista, els pilots corren en direcció oposada a les agulles del rellotge. La passada temporada 2022, la victòria a la categoria reina se la va endur Enea Bastianini, i Álex Rins i Jack Miller van tancar el podi, respectivament. El rècord absolut de la pista el té Jorge Martín, que va aconseguir un registre de 02:02.0390 la passada temporada.

Enea Bastianini, Álex Rins i Jack Miller, al podi del GP de les Amèriques de MotoGP de l’any 2022 / MotoGP

S’haurà de posar especial atenció en les Ducati. La fàbrica de Borgo Panigle va tindre a tres dels seus pilots al podi del Gran Premi d’Argentina: Marco Bezzecchi, Johann Zarco i Àlex Márquez, respectivament. Tots tres, de diferents equips satèl·lits de la marca. De fet, els quatre primers pilots a la lluita pel mundial, són de la marca italiana: Bezzecchi, Bagnaia, Zarco i Álex Márquez, respectivament. La constructora es troba en un molt bon moment, i segur que a aquest Gran Premi, que és especialment ràpid, els seus pilots faran una bona actuació.

Pel que fa a les categories inferiors, és poc prevenible saber qui podrà endur-se la victòria. El passat any, el guanyador va ser Jaume Masià. Texas és un circuit que agrada molt al pilot valencià, on ja va lluitar per la victòria l’any 2019. El podi el van completar Dennis Foggia, que aquest any competeix a Moto2, i Andrea Migno, qui aquest any no competeix a la categoria però si estarà a la cita substituint al lesionat Lorenzo Fellon, a l’equip CIP Green Power.

El podi de Moto2 la passada temporada, amb Tony Arbolino, Ai Ogura i Jake Dixon / MotoGP

D’altra banda, el podi de Moto2 de la temporada passada va estar compost per Tony Arbolino, qui va endur-se la victòria, Ai Ogura a la segona plaça i Jake Dixon a la tercera. Més complicat ho tindrà el japonès, qui es troba en baixa forma a causa d’una lesió. Pel que fa a l’italià i el britànic, segur que seran dos dels candidats a la victòria. Tony va guanyar a Argentina i Dixon va ser tercer. Sens dubte, són dos dels noms més destacats a la categoria intermèdia. Com sempre, aquest GP promet emocions fortes.