Edoardo Mortara ha sigut el més ràpid en els FP1 de Norosring. Marco Wittmann ha sigut segon i Ekström només ha pogut ser tercer després d’una sessió dominant.

Al començament de la màniga, Wickens es col.locava primer amb un 49.373, per davant de Vietoris i Ekström, abans que l’alemany superés a Wickens. Minuts després, Ekström s’ha adjudicat el millor temps fins al moment, i just després ha aparegut una bandera vermella, aparentment, per motius de la pista. Després de deu minuts d’aturada, la sessió continuava.

Al tornar a iniciar la tanda, semblava que els BMW anaven més ràpids, ja que Wittmann escalava fins a la tercera posició quan, moments abans, ell era el BMW millor classificat i anava tretzè. Adrien Tambay ha pujat fins la primera posició quan quedava la meitat de temps amb un 49.157, 0.029 segons més ràpid que Ekström, abans que aquest es tornés a fer amb el millor temps. El suec ha sigut el primer en baixar del 49.000, adjudicant-se un 48.968. Da Costa, patint problemes des del principi, ha portat el seu cotxe fins a la segona posició.

Just quan Ekström ha entrat al Pit Lane, Wittmann i Mortara també aconseguien baixar dels 49 segons. A part, Müller i Tambay han sigut capaços de rodar eb 48s tot i que no han pogut batre el temos d’Ekström.

Finalment ha sigut Mortara qui s’ha fet amb el millor temps a la primera sessió amb un 48.878, per davant de Wittmann (millor BMW) i Ekström. Müller, Tambay, Wickens (millor Mercedes), Scheider, Blomqvist, Rockenfeller (que ha marcat exactament el mateix temps que Blomqvist) i Götz han completat el Top 10. Ha sigut una bona sessió pels Audi, amb 5 cotxes en el Top 10 i, com és habitual al Norisring, els temps han estat molt ajustats, ja que entre Mortara (P1) i Götz (P10) només hi ha 0.162 segons de diferència.