Comunicat de Premsa de Miron Pingasov

Malgrat ser el pilot amb menys experiència del campionat, el resident a Barcelona Miron Pingasov va brillar en el seu debut a la Formula 4 espanyola lluitant pel top 5 en l’última carrera de el cap de setmana amb el seu MP Motorsport.

“Si he de puntuar el meu debut del 0 a l’10, em posaria un 7”.

Després d’un any des de la seva última carrera en kàrting, Pingasov ha debutat per fi a la Formula 4 espanyola. El pilot rus ho ha fet en el Circuit Ricardo Tormo de Xest acompanyat de l’equip referència del campionat, MP Motorsport, i de Richard Verschoor, campió de la Fórmula 4 espanyola el 2016, que realitza les tasques de coach per al pilot de Novosibirisk.

El cap de setmana va començar de forma molt positiva, aconseguint la 3a posició en la seva primera tanda de divendres. Finalment, el pilot patrocinat per Andbank, aconseguiria l’11a plaça en els entrenaments col·lectius de divendres, deixant molt bones sensacions per afrontar la jornada de dissabte.

Unes sensacions molt positives durant els entrenaments lliures de dissabte, assolint la 21a posició i la 15a, quedant-se a 6 dècimes del primer classificat, donaven optimisme a Miron Pingasov i tot el seu equip per a la sessió classificatòria.

El pilot amb el suport de Heliswiss Iberica i Bashsprit va ser 19e a classificació, així que a el jove pilot de 15 anys li tocava remuntar.

I així va ser. Miron Pingasov, amb el suport de Novosibirsk Avtodor partia dinovè i va anar remuntant volta a volta fins a acabar en dotzena posició i aconseguir punts per al campionat de rookies.

La millora de Miron Pingasov va anar a més en la jornada d’diumenge. Durant la segona classificació, el pilot que compta amb el suport de l’Group Vis va classificar en 16e lloc, confirmant el seu progrés continu.

A la segona cursa de el cap de setmana, Miron Pingasov va patir un accident que el va deixar fora de la lluita per les posicions de punts.

No obstant això, tot va canviar en la tercera i definitiva carrera. Miron Pingasov, o “Pingu”, com se’l coneix al pàdoc, partia en 16e lloc. Immediatament, Pingasov pujava a l’11a posició i a partir d’aquí iniciava la seva persecució per les posicions capdavanteres.

Abans del safety car, Miron Pingasov va aconseguir escalar fins el 7e lloc, un èxit increïble a l’ésser el pilot amb menys experiència del campionat. Després de la marxa del cotxe de seguretat, Miron va aconseguir pujar a la 6a posició, però a falta de 2 minuts per a la conclusió de la cursa un toc amb un altre pilot el va deixar fora de combat.

La propera cursa de Miron Pingasov serà el 2 i 3 d’octubre al circuit de Jerez de la Frontera, Espanya.

“Si he de puntuar el meu debut de el 0 a l’10, em posaria un 7. A la primera classificació sabia que ho podia fer molt millor, però tot i això i dels nervis, a la primera cursa vaig fer un bon paper tot i sentir-me una mica perdut, ja que no sabia què esperar durant la cursa.

“Després vaig classificar bé per a la segona classificació, i en la tercera cursa vaig sortir bé i vaig remuntar diverses posicions, però vaig patir un accident.

“Tot i l’accident crec que va ser una bona carrera en què vaig aprendre molt i que permet preparar-me millor per a les pròximes carreres.

“Gràcies especialment al meu equip, MP Motorsport, també en especial al meu coach Richard Verschoor i al meu enginyer.”