L’equip Marc VDS Racing confirma que comptarà amb dos seients a MotoGP per al 2016 després d’arribar a un acord amb Honda Racing Corporation.


Ja es va anunciar que Tito Rabat farà el salt des de Moto2 per competir al manillar de l’Honda RC213V amb l’equip Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Al costat del pilot català estarà el jove pilot de 20 anys, Jack Miller, que ho farà amb els tradicionals colors de l’equip Marc VDS Racing.

L’equip actual de Jack Miller, encapçalat per l’enginyer Cristian Gabarrini, seguirà amb l’australià en el seu nou equip durant la temporada 2016.

Igual que molts australians van fer abans que Miller, que ve de Townsville a North Queensland, el pilot va començar la seva trajectòria en dirt bikes. Després d’aconseguir sis títols australians en aquesta modalitat es va centrar en les curses de motociclisme, amb un èxit similar.

El seu camí va seguir al moure’s a Europa, on Miller va guanyar el 2011 el Campionat IDM de 125cc quan només tenia 16 anys i va ser recompensat amb un seient en el Campionat del Món de Moto3 la següent temporada.

Miller s’uneix al Marc VDS Racing per la seva segona temporada a MotoGP, a la qual va donar el salt directament des Moto3, on va protagonitzar una titànica lluita pel campionat amb Àlex Márquez. Finalment el títol se’l va emportar el pilot català per dos punts de diferència respecte a l’australià.

Jack Miller: «Estic entusiasmat amb la possibilitat d’estar amb Honda i l’equip Marc VDS Racing. Sé que Marc VDS és un equip bo, fort i experimentat i que poden construir una bona estructura perquè jo lluiti per bones posicions l’any que ve. Tots dos tenim un any d’experiència a la categoria reina, sento que podem treure profit de les dues experiències per aconseguir resultats junts».

Michael Bartholemy: «És bo que finalment Jack estigui amb nosaltres al Marc VDS Racing. Volíem a Jack el 2013 perquè vam poder veure que tenia talent per a triomfar, i això no ha canviat. Aquesta ha estat una temporada de transició, una mica dura, ja que ha saltat de Moto3 a MotoGP però està fent un bon any. La temporada vinent Jack es beneficiarà de tenir a l’equip Marc VDS Racing darrere seu i al costat d’una moto competitiva que estic segur que és exactament el que necessita per demostrar el seu potencial».

Marc van der Straten: «Estem contents de donar la benvinguda a Jack a la família Marc VDS, encara que arribi dotze mesos tard. Arriba a l’equip amb un any d’experiència a MotoGP i espero veure’l entre els deu primers amb regularitat l’any que ve. Per a l’equip és important tenir dos pilots a la categoria de MotoGP; poden aprendre l’un de l’altre, que seran igual d’importants, i poden servir de motivació per a cada cap de setmana. Tant Jack com Tito són ultra competitius i espero veure grans batalles entre els dos l’any que ve».