Andreas Mikkelsen ha liderat la primera presa de contacte del WRC a Portugal. El noruec s’ha imposat als seus dos companys d’equip, Sébastien Ogier i Jari-Matti Latvala, i comença al capdavant en aquesta nova cita del calendari, a l’espera que comenci la prova matí.


El noruec ha superat els seus companys d’equip Sébastien Ogier i Jari-Matti Latvala per liderar el triplet de Volkswagen. Mentre que els seus companys han estat pilotat aquesta última versió del Pol des de l’inici de temporada a Montecarlo, aquest serà el primer ral·li que Mikkelen pot gaudir-ne.

Mikkelsen ha estat el més ràpid en el tram de 4.63 quilòmetres de Parets per 1.3 segons amb Ogier, amb Latvala a 0,5 segons del francès.

“No puc entendre per què no he tingut aquest cotxe abans”, ha fet broma Mikkelsen. “Les sensacions són molt bones. Vam tenir un gran test i ens les arreglem per fer molts quilòmetres. El va portar provant des de l’any passat, però avui m’ha agradat molt “.

Darrere dels tres pilots de Volkswagen, Ott Tanak ha estat quart en la primera indicació del potencial dels nous Ford Fiesta RS WRC. S’ha quedat a 0.3 segons de Latvala i per davant del Hyundai i20 WRC de Dani Sordo. RobertKubica ha completat el top 6 amb un altre Fiesta RS WRC.

Mads Ostberg ha sortit il·lès d’un tomb a alta velocitat a l’inici de la seva primera passada per el shakedown en què ha danyat la carrosseria del seu DS 3 WRC. Tot i això, Citroën ha aconseguit reparar els desperfectes i el noruec ha pogut completar dues passades més.

“Ens vam ser llargs, toquem un banc i bolquem a la cuneta del meu costat. Ha estat un accident fort, però sense cap impacte real. Li hem preguntat als aficionats si ens ajudaven a posar el cotxe sobre les seves rodes, hem canviat una roda punxada i hem tornat a l’assistència “; ha explicat Ostberg.

“Hi va haver un malentès i crec que vaig escoltar una nota equivocada, estic segur d’això. Vaig pensar que tenia un revolt “curta esquerra sis menys” que era a fons. Però en realitat era una “cinc menys esquerra”, així que no frenem “.

Nota de Premsa de WRC.com