L’equip Mercedes va intentar que Adrian Newey deixés Red Bull per a unir-se a ells, però el seu intent va fracassar

Pot ser que els de les begudes energètiques tinguin un cotxe imparable i hagin fet el seu millor inici de la història, tal com ells han reconegut en diverses ocasions, però en tot això té clarament una gran influència el geni Adrian Newey, qui pel que sembla recentment va rebre algunes ofertes per a deixar Red Bull i iniciar un nou projecte en un altre equip.

Després d’haver treballat a la Fórmula 1 durant la primera era de cotxes d’efecte sòl, el dissenyador britànic té una gran experiència amb aquesta mena de cotxes, i l’ha tornat a posar en pràctica amb el reglament de 2022. No és d’estranyar, per tant, que alguns dels seus rivals hagin intentat fer-se amb ell.

F1-insider.com, per exemple, va informar que poc abans que Newey signés una ampliació de contracte amb Red Bull, va rebre una trucada telefònica d’una antiga treballadora de l’escuderia austríaca que ara és assistent personal del director de l’equip Mercedes, Toto Wolff.

Aquesta treballadora tenia la clara missió d’atreure d’alguna manera a l’expert tècnic a Mercedes en nom del seu cap. Però el britànic va declinar educadament aquesta oferta i en el seu lloc va signar per ampliar el seu contracte uns anys més al costat de l’equip Red Bull.

Però Mercedes no és l’únic equip que intenta afeblir així als actuals campions del món. Ferrari està intentant utilitzar al seu favor el traspàs de Laurent Mekies a AlphaTauri, també sense èxit de moment. Es diu que els italians deixarien marxar abans a Mekies si l’estructura austríaca donés a canvi a tres enginyers d’alt nivell.