Site icon FormulaRapida.net

Mercedes torna al capdavant a Barcelona

Els equips han tornat a la feina aquest dimarts, i Mercedes ha tornat a la seva posició habitual, és a dir, al primer lloc. Entre els dos pilots han rodat més de 160 voltes, però a més amb el compost tou han marcat un crono a l’altura dels de Ferrari amb ultratou. Valtteri Bottas amb supertous ha quedat a dues dècimes de distància, i Fernando Alonso, també amb tous, ha finalitzat tercer en un dia sense problemes significatius.


L’acció ha tornat al Circuit de Barcelona-Catalunya, al qual avui sota un dia molt agradable s’ha disputat el cinquè dia de test hivernal, el primer de l’última setmana abans de viatjar cap a Melbourne, on dintre de 17 dies i poques hores més es disputaran la primera jornada d’entrenaments lliures oficials, de cara al GP d’Austràlia.

Avui han hagut poques incidències a la pista, però molts problemes de fiabilitat per a pràcticament tots els equips. Els que més han patit avui han estat els de Haas, que han vist com perdien un dia molt valuós en què Esteban Gutierrez només podia rodar 23 voltes i marcar el 11è millor temps a causa d’un problema en el sistema de combustible. La mateixa situació per a l’equip Haas, que després d’una setmana positiva avui han tornat els problemes al MRT03, que han impedit que Rio Haryanto faci més de 45 voltes i l’últim millor temps, provocat per una fuita d’oli en el nou motor Mercedes.

Més problemes han vingut cap al bàndol de Renault, que després de recuperar-se del mal inici de pretemporada, avui semblava que seguien sense problemes de fiabilitat fins que el cotxe s’ha parat a quinze minuts del final, provocant l’última bandera vermella del dia. Tot i això, Kevin Magnussen ha aconseguit aprofitar el dia amb 119 girs i bastantes tandes llargues, per posar a punt aquest fràgil Renault.

Un altre que no ha aconseguit fer un gran treball en pista ha estat Daniil Kvyat i el seu Red Bull, que s’han vist obligats a romandre al box més de quatre hores a causa d’un problema del qual encara es desconeix l’origen. Tot i així, un cop a pista el rus ha aconseguit tancar 69 voltes i el cinquè millor temps, amb mitjans, a dos segons del millor crono registrat avui.

I per a problemes dels que ha patit Ferrari, que segueix sense acabar de solucionar petits problemes mecànics que no paran de molestar la formació de Maranello. Sempre caracteritzat per tenir un xassís i un motor fiables, aquesta pretemporada s’estan veient diferents petites fallades mecàniques en el SF16-H. Avui Kimi Räikkönen només ha pogut fer 75 voltes després de perdre les dues primeres hores de la tarda per uns problemes que han deixat tirat al finlandès al final de la sortida de boxes, que ha obligat a treure la bandera vermella. Al final, una tanda de vint voltes ha fet recuperar el temps perdut, però els cronos avui han estat lluny del capdavant, marcats amb mitjans a dos segons, acabant en quarta posició.

Abans d’anar amb els tres equips protagonistes del dia, destacar que Force India segueix mostrant gran fiabilitat, sent l’equip amb menys problemes aparents en aquest aspecte. Això ha permès a Nico Hulkenberg marcar fins a 121 girs al circuit, fent moltes proves sense centrar-se en els temps, per això ha quedat lluny en vuitena posició. Just davant en la taula de temps té a Max Verstappen, que ha estrenat els nous colors presentats avui per Toro Rosso. L’holandès ha estat el més actiu en pista i comença a demostrar l’avanç del STR11 en pista, almenys mostrant una molt més gran fiabilitat que el 2015 amb el motor Renault. Finalment, destacar l’estrena del nou Sauber C35, que per fi s’ha posat sobre la pista amb una bona estrena: 103 voltes per a Felipe Nasr.

I arribem a McLaren, i és que Fernando Alonso ha sorprès avui per acabar en tercera posició i marcar fins a 93 voltes, que equivalen al voltant de 400 quilòmetres. L’asturià ha recuperat les bones sensacions en el seu MP4-31 després dels dos últims i desastrosos dies, i amb el compost tou s’ha atrevit a marcar un crono una mica competitiu. Tot i així, s’ha quedat a un segon i set dècimes del temps de Rosberg amb el mateix compost, una diferència similar a la de l’any passat tot i que encara no s’ha de prendre com a dada significativa. Demà s’hauria de confirmar la fiabilitat del motor Honda i seguir amb el programa de treball, que avui malgrat un petit ensurt a mig matí que ha deixat Alonso parat abans de l’aturada de menjar per problemes de telemetria, s’ha pogut completar sense més problemes.

Finalment cal comentar l’actuació de Mercedes i Williams. Els de Grove han completat un programa intens de 123 voltes, el tercer equip més treballador després de Mercedes i Toro Rosso. A més, Valtteri Bottas ha marcat un registre dues dècimes més lent que el del liderat, encara que amb la diferència que el finlandès muntava supertous i Nico Rosberg tous. L’alemany de Mercedes ha tancat 88 girs abans de cedir el volant al seu company Lewis Hamilton, que s’ha centrat en acumular constants simulacions de cursa en què ha començat a marcar registres constants i a bon ritme, el que l’ha portat a acumular fins 90 voltes a la tarda. Rosberg, per la seva banda, ha marcat la millor volta dels tests de Mercedes, amb compost tou, estant a l’alçada dels temps de Ferrari i Red Bull amb ultratou, una dada curiosa i que té molt a dir, ja que els de Brackley amb el pneumàtic lila podria arribar al 1:21, a priori.

Demà la sessió es reprendrà amb la sisena jornada de test a Montmeló que tindrà com a protagonistes els dos pilots de Mercedes, Sebastian Vettel amb Ferrari, Valtteri Bottas amb Williams, Daniel Ricciardo amb Red Bull, Sergio Pérez amb Force India, Kevin Magnussen amb Renault, Carlos Sainz amb Toro Rosso, Marcus Ericsson amb Sauber, Jenson Button amb McLaren, Esteban Gutierrez amb Haas i un dels dos pilots de Manor que encara està per determinar.

Taula de temps del dia 5 de test a Barcelona: