Alejandro Meléndez, el pilot espanyol de MDC Racing, s’ha imposat en la Final de X30 Mini a la primera prova de la IAME Euro Series celebrada al circuit de Salbris (França).

La sortida no suposava cap problema per Nathan Ottink, el pilot holandès que sortia des de la pole position, que podia mantenir la seva posició i començar la cursa com a líder. No era així per a Sergio Ruiz Álvarez, Kowalewski Patrice i Aleksander Wokcicki, pilots que quedaven fora en la mateixa sortida.

En el primer pas per línia de meta, Ottink, Meléndez i Volt s’escapaven de la resta fent intuir que serien ells els que lluitarien pel triomf, tot i que encara els quedava per descobrir una sorpresa.

En les primeres voltes Ottink tractava d’escapar-però en les rectes els seus perseguidors l’atrapaven gràcies al rebuf. Volt es col·locava segon i Meléndez tercer. Brie Bodgan i Miguel Peiró, quart i cinquè respectivament, els seguien a un segon.

En la cinquena volta Peiró superava al seu compatriota, Bodgan. Mentre, per davant, els líders de carrera seguien igual sense molestar-se per intentar escapar-se de la resta.

A quatre voltes per al final, Volt i Meléndez superaven Ottink alhora. La reacció de l’holandès era ràpida, ja que unes corbes després li tornava a Meléndez l’avançament, superant-lo nètament per l’interior en un revolt tancat, tornant-se a col·locar segon.

Però no li duraria molt aquesta satisfacció al pilot holandès, ja que l’espanyol es tirava en una maniobra límit en la següent volta per tornar a ser segon. Per la seva banda, un altre pilot espanyol, Peiró, ja havia arribat al grup de cap i superava Volt col·locant-se tercer. Aquesta era la sorpresa per als líders: l’espanyol també volia guanyar i convertia la cursa en una batalla a quatre. Ottink, conscient que encara quedaven algunes voltes per al final, amb un gest amb la mà demanava seguir cap endavant i no entrar en baralles de grups.

A la penúltima volta Ottink deixava la porta oberta i el passaven per l’interior els dos espanyols que el seguien: Meléndez i Peiró. Encara que no li duraria molt aquesta posició al pilot de FA, ja que la seva ambició el portava a intentar superar el seu compatriota, passant-se de frenada i veient com Volt el superava.

Arribada l’última volta, Peiró i Ottink començaven una lluita per la tercera posició que els deixaria sense opcions als dos per lluitar per la victòria. Volt, tot i que intentava prendre-li l’interior a Meléndez, no ho aconseguia i l’espanyol coseguía guanyar la Final de la X30 Mini. Qui completava el podi finalment era Peiró que aconseguia guanyar-li la batalla a Ottink. Cinquè entrava un altre espanyol, Brie Bodgan.