El britànic John McPhee (British Talent Team) s’ha fet amb la Pole Position de Moto3 a falta de 8 minuts per al final, quan va començar a ploure i no es van poder millorar els temps del començament de la classificatòria. A partir d’aquest moment, no es va poder rodar més ràpid i el temps vàlid va ser el de l’escocès.

Nicolo Bulega, italià de l’equip de Valentino Rossi (Sky Racing Team VR46) que va ser el millor en la sessió matinal del dia, va acabar en 2a posició després de fer una gran volta amb humides condicions de pista.

L’home de la Pole a Qatar, Jorge Martín (Del Conca Gresini Moto3), va aprofitar el rebuf de Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) i de Bastianini (Estrella Galicia 0,0) per poder marcar el seu millor gir, el tercer millor de la QP. Un altre que es va servir de l’rebuf dels italians va ser Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) per ser el primer de la segona fila. Els dos italians van ser 5è i 6è respectivament.

El moment desafortunat de la QP de Moto3 el va protagonitzar un Albert Arenas (Aspar Mahindra Moto3) que va patir una aparatosa caiguda en la qual la seva moto li va passar per sobre i va arruïnar tot els plans per a la sessió.