El pilot australià, Joey Mawson farà el salt a la FIA Formula 3 Europea aquesta temporada 2017 amb l’equip Van Amersfoort Racing, després d’un exitós 2016.

El pilot de 20 anys d’edat es va iniciar als monoplaces l’any 2014 a l’edat dels 18 anys aconseguint el quart lloc a la Formula 4 Francesa amb tres victòries, 8 podis, 3 pole positions i 3 voltes ràpides.

Aquest va ser un fet suficient perquè el cap de l’equip Van Amersfoort Racing, Frits Van Amersfoort, incorporés al pilot de Sydney al seu equip de Formula 4 Alemanya, on va sorprendre amb el tercer lloc en el campionat en el seu any de debut, amb 5 victòries, onze podis, una pole position i 5 voltes ràpides.

Mawson seguiria en mans de l’equip holandès el 2016 per proclamar-se campió de la categoria lluitant contra Mick Schumacher, qui es trobarà a la FIA Formula 3 Europea enguany.

En la seva preparació per a la Fórmula 3, ha estat competint en el BRDC British Formula 3 Autumn Trophy on va acabar segon, i a la MRF Challange on també ha acabat segon just per davant de Mick Schumacher, i per darrere de Harrison Newey.

Joey competirà amb VAR (Van Amersfoort Racing) el 2017 a la FIA Formula 3 Europea, on compartirà equip amb els ja anunciats David Beckmann i Pedro Piquet. A falta de confirmació, és d’esperar que Harrison Newey també s’uneixi al equip.