Durant la sessió del matí, Oliveira va ser el gran protagonista ballant sota la pluja parant el crono en 2:15’724s, tan sol cinc hores abans que Mattia Pasini volés per la pista seca en la FP2 i marqués un 2:02.975s, 13 segons més ràpid.

La llum verda del semàfor que marca el començament dels 45 minuts dels segons entrenaments lliures del Gran Premi de la República Txeca il·luminava la pista seca que contrastava amb les imatges i els temps en mullat de la ‘Free Practice 1’ que ha viscut la categoria de Moto 2 en la jornada matutina.

Fins a set pilots esperaven davant del semàfor al fet que direcció de carrera donés llum verda per sortir a rodar en sec i és que després d’una primera sessió poc aprofitada per la pluja, 45 minuts és poc temps per provar tots els reglatges per a la posada a punt de la moto de cara a la classificació i carrera.

Mattia Pasini i Franco Morbidelli començaven liderant i marcant els millors temps arribant als 2:04s. Aquestes marques poc trigarien a baixar, però sempre amb la dupla italiana al capdavant. Una graella bastant compacta que es movia en els dos segons de diferència entre Mattia i el seu company d’equip en Italtrans Racing Team, Andrea Locatelli que tancava la classificació.

Al final, era el mateix Pasini el que aconseguia el gran millor temps sent l’únic a baixar a 2:02.975s. Progressió meteòrica del pilot del nord d’Itàlia que ha estat el més ràpid sense arribar als 2:02 mitjans que marcava Álex Márquez la temporada passada.

En segona posició es troba Francesco Bagnaia i la seva Kalex de Sky Racing Team VR46 que s’ha quedat a tan sol 0’262s. Tancant les posicions de podi, el català Xavi Vierge que amb un dit trencat s’està aclimatant perfectament al circuit i s’ha quedat a tan sol 0.3s del de Italtrans Racing Team.

De forma més retardada en la quarta posició, Miguel Oliveira, seguit de Sandro Cortese, Franco Morbidelli, Lucca Marini, Jorge Navarro, Dominique Aegerter i Thomas Luthi tancant les deu primeres posicions.

Per la part dels espanyols, Isaac Viñales ha marcat el 11º millor crono, per davant d’Álex Márquez i Augusto Fernández, 13º i 21º respectivament.

Els més retardats han estat Iker Lecuona i els germans Pons amb la 25ª, 29ª i 30ª posició.