El GP de Catalunya de Moto3 ha estat una de les curses més boges i accidentades dels últims temps. Marcos Ramírez s’ha emportat la seva primera victòria mundialista en superar un Aron Canet que amplia el seu marge en la general i un Celestino Vietti que ha privat Alonso López del seu primer podi al darrer revolt.

Després de diverses penalitzacions posteriors a la quali, la configuració de la graella va ser força diferent a la de la quali, amb pilots com  En apagar-se el semàfor, Gabriel Rodrigo va perdre el liderat davant Aron Canet i Tony Arbolino, que encapçalaven la cursa en la primera volta. El Poleman havia caigut fins la setena plaça. Al revolt de La Caixa, Tatsuki Suzuki va caure després de tocar-se amb Albert Arenas.

Lorenzo Dalla Porta, que sortia vuitè, va creuar la meta al final de la primera volta al capdavant, amb Arbolino i Canet darrere. Ja s’estava configurant el primer grup líder, format per onze pilots. Alguns d’ells havien remuntat des de posicions de sortida endarrerides.

La moto de Dalla Porta va perdre velocitat a causa d’un problema mecànic i l’italià es va retirar. No obstant això, l’altre pilot del Leopard, Marcos Ramírez, era el nou líder de la cursa, lluitant amb cada cop més pilots, ja que el grup s’anava engrandint. La lluita estava sent molt agressiva i no va trigar a propiciar un incident múltiple: Raúl Fernández, Sergio García, Albert Arenas, Filip Salac, Can Öncu i Vicente Pérez van acabar a terra. Pérez i Salac van poder continuar. En la volta següent, Andrea Migno va caure al mateix punt.

Tot i els abandonaments, la lluita no cessava i el grup continuava sent molt nombrós, amb cada cop més ‘outsiders’ lluitant-hi. Alonso López va esdevenir el líder de la cursa després de l’accident i va conservar la posició capdavantera durant diverses voltes. També va arribar a la lluita per la victòria un Jaume Masià que havia sortit vintè després de la penalització.

De manera similar a Dalla Porta, la moto d’Arbolino també va perdre velocitat de manera sobtada i l’italià es va retirar quan lluitava per repetir triomf. Els canvis de posició eren constant i més pilots acabarien fora, sent Masià el següent a caure en una estranya acció amb Darryn Binder. També va caure Kazuki Masaki.

Un altre pilot que va començar a mostrar-se fort cap al final va ser Kaito Toba, que havia començat la cursa 24è. Makar Yurchenko, que rodava en la part endarrerida del grup, va ser el següent a caure.

La cursa arribava a les darreres dues voltes amb Toba, Canet, López i Ramírez com a pilots més forts. Rodrigo i Binder es van tocar i van caure. Arribant al darrer sector, Toba va caure al revolt de La Caixa i John McPhee va salvar-se de miracle. Entre el caos, Ramírez s’havia posat primer i, tot i que Canet va provar l’avançament al darrer revolt, l’andalús es va emportar la seva primera victòria al mundial.

Canet ha creuat meta en segon lloc i Celestino Vietti li ha tret la tercera plaça a López al darrer revolt. Amb aquesta victòria, es manté la ratxa d’un guanyador diferent a cada cursa de la temporada. A més, Ramírez ja és el primer pilot andalús que guanya una cursa del mundial de motociclisme. Han completat el Top 10 López, Dennis Foggia, Ai Ogura, Romano Fenati, Ayumu Sasaki, Ryusei Yamanaka i Jakub Kornfeil.

Amb el segon lloc, Canet surt reforçat a la general i ja suma 103 punts respecte als 80 de Dalla Porta, que conserva la segona plaça del mundial amb Antonelli tercer amb 75. Vietti puja a la quarta plaça amb 68 punts i Masià és cinquè amb 65.

Resultats finals:

Pos. Pilot Equip Diferència
1 Marcos Ramírez Leopard Racing
2 Aron Canet Max Racing Team +0.119
3 Celestino Vietti SKY Racing Team VR46 +0.146
4 Alonso López Estrella Galicia 0,0 +0.235
5 Dennis Foggia SKY Racing Team VR46 +0.947
6 Ai Ogura Honda Team Asia +1.008
7 Romano Fenati Snipers Team +1.068
8 Ayumu Sasaki Petronas Sprinta Racing +1.358
9 Ryusei Yamanaka Estrella Galicia 0,0 +1.984
10 Jakub Kornfeil Redox Prüstel GP +2.472
11 Niccolò Antonelli SIC58 Squadra Corse +2.729
12 Carlos Tatay Fundación Andreas Pérez 77 +2.980
13 John McPhee Petronas Sprinta Racing +3.264
14 Tom Booth-Amos CIP +8.120
15 Darryn Binder CIP +18.467
16 Kazuki Masaki BOE Skull Rider +21.845
17 Ricardo Rossi Gresini Moto3 +39.997
18 Vicente Pérez Reale Avintia +54.306
19 Tatsuki Suzuki SIC58 Squadra Corse +1:00.726
20 Kaito Toba Honda Team Asia Out
21 Gabriel Rodrigo Gresini Moto3 Out
22 Makar Yurchenko BOE Skull Rider Out
23 Jaume Masià Bester Capital Dubai Out
24 Tony Arbolino Snipers Team Out
25 Filip Salac Redox Prüstel GP Out
26 Andrea Migno Bester Capital Dubai Out
27 Can Öncu Red Bull KTM Ajo Out
28 Raúl Fernández Ángel Nieto Team Out
29 Sergio García Estrella Galicia 0,0 Out
30 Albert Arenas Ángel Nieto Team Out
31 Lorenzo Dalla Porta Leopard Racing Out