Després de iniciar la seva sortida pel procés d’administració a principis d’aquesta setmana i amb la confiança que aquest pas porti a la salvació de Marussia, l’equip vol confirmar alguns dels detalls d’aquest procés.


– El 17 de desembre de 2014, l’equip va fer una petició al Grup d’Estratègia perquè consideressin el fet de permetre’ns utilitzar un cotxe de 2014, modificat per complir amb certes regulacions de 2015, durant una part de la temporada 2015. Després de l’anàlisi, l’equip es va adonar que necessitaria alguna mena d’excepció en algunes clàusules del reglament

– Amb posterioritat a aquesta sol·licitud, es va informar a l’equip el 5 de gener de 2015, que el Grup d’Estratègia va veure que dos equips – Marussia i Caterham – haurien de poder competir amb un cotxe de 2014 en el campionat 2015. La carta deia que el grup d’Estratègia estava d’acord en que el cotxe havia de complir amb tots els reglaments tècnics 2015, amb l’excepció de quatre articles: el 3.7.9, 15.4.3, 15.4.4 i 16.2. L’equip pot confirmar que les modificacions en el seu cotxe de 2014 reunirien aquesta estipulació.

– Un canvi en el reglament en aquesta etapa requereix el consentiment unànime de tots els equips i després de la iniciació del procés de recuperació, l’equip ara està activament compromès a aconseguir això. Aquest procés implica proporcionar tota la informació pertinent als equips perquè puguin considerar plenament la seva petició.

– Com indica el comunicat de premsa de FRP Advisory del 4 de febrer, a causa de la naturalesa confidencial de les negociacions en curs, ni ells ni l’equip són capaços de proporcionar més detalls sobre els nous inversors del equip, però els inversos s’han reunit o parlat amb les persones importants de la F1.

– L’equip ha estat ocupat preparant els seus cotxes de 2014 de tal manera que compleixin el que les estipulacions del Grup d’Estratègia i, al mateix temps, s’està insistint en el desenvolupament del seu cotxe de 2015 per assegurar que pugui reemplaçar el cotxe 2014 tan aviat com sigui possible.

– L’equip compta amb un important nombre de personal que ja treballa tant en el cotxe de 2014 com en el de 2015. També té l’avantatge de poder reclutar més personal molt ràpidament de tots aquells amb experiència a F1 i talent que es van quedar sense feina després del tancament de Marussia i Caterham i causa de les retallades d’ocupació d’altres equips en aquest esport.

Sobre els progressos de l’equip i sobre el tractat en la reunió del Grup d’Estratègia ahir a París, Graeme Lowdon ha donat la cara en nom de l’equip:

“Ha estat un molt bon pas aconseguir finalment posar en marxa el procés de recuperació aquesta setmana. Aquest és el primer signe extern que hem estat capaços de realitzar, tot el dur treball que ha tingut lloc en privat durant els últims quatre mesos per aconseguir estar en la nostra posició actual.

“Em va sorprendre escoltar alguns dels comentaris fets en el dia d’avui, sobretot en relació a una sol·licitud que es diu que hem fet en la reunió d’ahir i que puc confirmar que no va ser el cas. Vam fer una petició el 17 de desembre de l’any passat i hem estat treballant des de llavors per satisfer els requisits que ens van comunicar posteriorment a nosaltres, complint específicament amb tots els reglaments excepte amb els articles exempts.

“Els comentaris també van esmentar que es van donar qüestions relatives al compliment, que es va considerar que la nostra sol·licitud no tenia substància i que no contenia la documentació de suport per reforçar el cas per oferir una dispensació especial. Un cop més, no vam fer cap sol·licitud en la reunió del Grup d’Estratègia d’ahir i no se’ns va preguntar res.

“En canvi, estem procedint amb el nostre clar procés pel que fa al compliment i la construcció del nostre projecte. Estem fent tot el possible per complir amb el procés establert per a nosaltres per tornar a la graella de 2015. Aquesta és una fantàstica bona notícia per tot l’esport i només volem córrer “.