Les motos estan aquest cap de setmana al país del croissant, de la baghette i de Le Mans i és que l’esport rei de les dues rodes visita el mític circuit francès per celebrar el Gran Premi de França. És dissabte de classificació i acabades les de Moto3 i Moto GP, toca veure la de Moto2. Si hi ha un GP especial per a aquesta categoria és el de França ja que l’actual campió, Johann Zarco, corre a casa i això sempre és un factor més que motivador. 45 minuts són els que marcava el cronometre al moment de donar començament a la sessió. Els pilots han preferit matinar i han sortit a pista des del minut 1.

El primer a marcar temps i posar-se en primera posició ha estat l’espanyol, Alex Rins que ha fet el millor temps del cap de setmana de la categoria, 1:37.263s. Mentre que minuts després Thomas Luthi marcava el millor temps de Le Mans amb moto2 baixant a l’1:36:847s. Després dels primers 15 minuts, la cosa seguia igual i és que Luthi és el pilot amb més ritme de carrera en aquest circuit, pocs pilots podran agafar-lo demà. El suís seguia primer, Rins li seguia d’a prop i després de l’espanyol, trobàvem a l’heroi local de Le Mans, Johann Zarco a tan sol 0.333s. Amb la consciència tranquil·la, Luthi s’anava al box per reflexionar per on es podia treure alguna dècima més.

Pocs moviments en pista vèiem en els segons 15 minuts, poques variacions de posicions i, menys per la part d’a dalt i és que des que el suís ha marcat el millor temps del circuit, no hi ha hagut moviments de posicions. Per la part de darrere, alguna lluita aïllada entre pilots però poc més hem pogut veure en els segons 15 minuts.

Al final, els pilots es decidien a sortir a pista faltant tan sols 10 minuts de la conclusió de la classificació del GP de França. Era el moment crucial per marcar dues o tres voltes al màxim i intentar desbancar de la primera posició a Luthi. Això era el que li estava passant pel cap a Alex Rins ja que portava la moto fins al màxim. Encara que a sorpresa de l’espanyol, Baldassarri aconseguia posar-se en la segona posició a tan sol 0.2s de Luthi. En aquest moment, el campió de la categoria Johann Zarco s’anava al sòl i perdia una ocasió d’or per marcar un gran temps que li servís per lluitar per la pole.

Instants després del temps de Baldassarri, Alex Rins marcava un grandíssim 1:36.899s que li servia per posar-se en la segona posició. Ell i Luthi eren els únics pilots a baixar de l’1:37.000s. El que també mostrava les urpes era Corsi que es posava quart, per davant de Zarco. I així acabava la classificació ja que cap pilot milloraria el seu temps. Luthi aconseguia la pole amb mà de ferro i veurem si demà en la carrera, Rins pot apropar-se.

Al final, la classificació queda amb Luthi al capdavant, Rins segon, Baldassarri tercer, Corsi quart, Johann Zarco cinquè, Morbidelli sisè, Nakagami setè, Folger vuitè, Lowes novè i Marini desè, tancant el Top10.