Luca Marini s’ha fet amb la ‘pole position’ del GP de la Comunitat Valenciana en el circuit de Ricardo Tormo. El pilot italià de l’equip Sky ha superat per 0.027s a Xavi Vierge i a Schrotter que ha tancat el TOP3.

Sortia la bandera verda a pista i començaven els entrenaments cronometrats de la segona categoria del mundial de motociclisme, Moto2. Amb el campionat decidit per ‘Pecco’ Bagnaia, els pilots de Sky eren els favorits per fer-se amb la ‘pole position’ en el traçat de Ricardo Tormo de València.

La sessió començava i els primers a marcar un bon primer temps eren Luca Marini i ‘Pecco’. El nº10 de Sky es feia amb la primera plaça després de rodar una volta en 1:36.058s.

El pilot que no tenia la mateixa sort era Iker Lecuona que s’anava al terra i havia de tornar corrent al box per arreglar la moto i rodar en sec per fer-se amb la ‘pole position’.

Schrotter i Vierge també es mostraven com a favorits per a la primera posició. Schrotter es feia amb la segona plaça, mentre l’espanyol superava a Bagnaia i es quedava amb el bronze en la primera tanda de la ‘Qualifying’.

Després d’uns minuts de tranquil·litat, l’activitat tornava a pista i ho feia amb fins a cinc pilots lluitant per la primera plaça que tenia Luca Marini a les seves mans. L’italià està acabant la temporada amb un gran nivell i, sens dubte, és un dels candidats al títol del proper any.

Es creuava la barrera dels 10 minuts per a la bandera de quadres i Schrotter donava la sorpresa i li treia a Marini la primera posició. L’alemany superava la volta en 1:35.978s. No obstant això, poc li tornaria a durar l’alegria al pilot i és que Marini pintava de vermell l’últim sector i es feia amb la pole provisional per 0.007s.

La lluita per la primera plaça estava molt disputada entre Marini, Schrotter, Vierge, Bagnaia i Baldassarri. Encara així, el que semblava estar un per per davant era el propi Marini que se superava una vegada més i millorava en més d’una dècima el seva crono, 1:35.777s.

El temps passava i Xavi Vierge semblava estar decidit a posar-se al capdavant. No obstant això, un petit error en el tercer sector li feia perdre temps i es quedava a 0.027s del crono de Marini.

Amb Marini en la primera posició s’acabava la classificació de Moto2. El pilot italià de l’equip Sky es feia amb la ‘pole position’ després de superar per 0.027s a Vierge i per 0.168s a Schrotter que tancava la primera línia de graella.

‘Pecco’ Bagnaia es feia amb la quarta plaça, just per davant de Baldassarri, Lowes, Joan Mir, Augusto Fernández, Fabio Quartararo i Miguel Oliveira tancant les 10 primeres posicions. Sorprèn el mal ritme d’Álex Márquez es que quedava 16º a 0.8s i de Lecuona, 21º, a 0.9s.