Jorge Lorenzo ha estat el més ràpid durant les dues sessions d’entrenaments lliures de MotoGP al circuit de Jerez. El pilot mallorquí el segueix la Honda de Márquez i les dues Ducati. Paper poc destacat per el líder del campionat, Valentino Rossi.


La temperatura a Jerez ha arribat a nivells màxims aquest migdia. 50ºC de temperatura en pista ha estat la representació d’un recital de calor i d’una manera diferent de rodar per els pilots de MotoGP, respecte la sessió matinal.

Els equips doncs, han fet una primera tanda curta per veure com es comportaven els pneumàtics i marcar-se una estratègia a seguir per la sessió. Mentrestant, era el campió Marc Márquez qui liderava la sessió.

Eugene Laverty ha estat la Open que més ha sorprès en qüestions de ritme de cursa. També sorprenent, les millores que ha dut Aprilia que s’ha mostrat més a prop del grup. Recordem que la marca italiana té aquest any com a únic objectiu, desenvolupar la moto, independentment dels resultats que s’obtinguin.

Pel que fa al aspecte de caigudes, Marc Márquez gairebé en pateix una al revolt 6 i Jack Miller s’ha sortit de pista al revolt 1.

Però per al que fa al que es veu a la taula de temps, Jorge Lorenzo ha tornat ha ser el més ràpid, tal i com ha fet en la primera sessió. Marc Márquez després de ser operat de la mà fa menys d’una setmana ha acabat segon. Tercer lloc per Andrea Iannone seguit del seu company d’equip a Ducati Andrea Dovizioso.

Els classificats de moment per a la Q2 de demà serien: Lorenzo, Márquez, Iannone, Dovizioso, Aleix Espargaró, Petrucci, Crutchlow, Pol Esparagró, Viñales i Rossi.

Resultats Top15: Lorenzo, Márquez, Iannone, Dovizioso, Aleix Espargaró, Petrucci, Crutchlow, Pol Espargaró, Viñales, Redding, Smith, Hernández, Rossi, Di Meglio i Laverty.