Site icon FormulaRapida.net

Lewis Gilbert guanya la IAME X30 Euro Series Junior, Lloyd subcampió amb victòria

En l’última cursa de la categoria Junior de la IAME X30 Euro Series disputada en el circuit de Castelleto, Lewis Gilbert ha pogut assegurar el títol gràcies a finalitzar la cursa entre els cinc primers, i aprofitant la endarrerida posició de sortida de Boya i Balota. Lloyd que va guanyar la cursa, s’ha endut el subcampionat.

A la sortida Josh Rowledge (Strawberry Racing) mantenia la pole position seguit de Dilano Van t’Hoff (Fusion Motorsport) i Alex Lloyd (Dan Holland Racing) qui abans de completar la primera volta aconseguia superar al holandès. Mentrestant, Lewis Gilbert (KR Sport) rodava en quarta posició intentant entrar en posicions de podi, però entraria en un espiral d’avançaments en la lluita per la quarta posició.

A la segona volta, Lloyd superava a Rowledge per al liderat. El britànic s’escaparia del seu compatriota per assegurar el triomf i esperar a que Lewis Gilbert cometés un error per tal d’endur-se el campionat.

La lluita per la segona plaça, va ser la decisiva, la qual es va endur Van T’Hoff amb Joshua Rattican (MSport Karting) completant el podi. Lewis Gilbert assegurava la cinquena posició després d’una dura lluita amb Rowledge, quart.

L’espanyol Urbeltz Moar (FA Racing Spain) sorprenia a tothom amb una remuntada de 7 posicions, acabant en la sisena plaça. També una gran remuntada va ser la que va protagonitzar el català Mari Boya (Kids to Win), qui va finalitzar setzè, després d’inciar des de la posició trenta-dos. Però per remuntada la del belga Sam Balota (Eurokarting), que va escalar dinou posicions -acabant en la dotzena plaça, però no va ser suficient per poder lluitar pel títol.

Campionat doncs per Lewis Gilbert amb 258 punts, 11 més que Alex Lloyd que gràcies a la victòria aconsegueix el sub-campionat. Van T’Hoff completa el podi en el campionat amb 15 punts més, i només un més que Balota, i 5 més que Boya que completa el top5 en el campionat.