Aquest matí s’ha presentat a la sala de Breafing del circuit de Barcelona Catalunya, la XXXVIIIena edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Barnasfalt , que se celebraran aquest proper cap de setmana, 2 i 3 de setembre al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt (Barcelona).

La prova està oberta únicament a motocicletes amb un cubicatge no superior als 50cc, amb un 2% de tolerància, fet que sumat a les característiques del circuit, la durada de la cursa i la singularitat de ser convocada i organitzada per una organització no professional amb el suport de tota la població de Lliçà d’Amunt fan d’aquestes 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors, una prova única. Així ho ha explicat durant la presentació, el president del Grup 24 Hores, organitzadors de la prova, Francesc Padró, qui ha remarcat que cada any se supera el nombre de voluntaris que ajuden a portar a terme aquesta prova.

Padró, que s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de la convocatòria d’aquest any que si bé, no és record, a arribat als 140 pilots i 35 equips, ha destacat la transició de l’època de les derbis variats amb la vinculació del mecànic Tombas fins a les mecàniques dels nostres dies.

Francesc Padró que ha coincidit amb l’alcalde de Lliçà d’Amunt Ignasi Simon, en destacar el caràcter patrimonial de les 24 Hores Internacional de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes ha recordat un cop més que els pilots d’aquesta cursa “participen per l’honor de guanyar les 24 Hores i pujar al calaix. No hi ha cap altre premi, cap retribució econòmica o de cap altre tipus. Aquest és l’esperit de les 24 Hores, superar el repte que cada un es marqui i passar-ho bé”.