Charles Leclerc s’ha proclamat campió de la Formula 2 amb una victòria en una sensacional cursaa a Jerez que ens ha deparat un final d’infart. Segon, a punt de retardar la coronació del monegasc, ha estat Rowland amb Fuoco tercer.

La cursa va començar i Charles Leclerc va fer una sortida perfecta per conservar la primera plaça. Luca Ghiotto també va conservar la segona posició. Per darrere hi va haver més moviment, però Oliver Rowland va ser capaç de posar-se tercer.

Leclerc va anar obrint forat i les posicions capdavanteres amb prou feines es van moure en els compassos inicials. En la volta 7, Norman Nato i Louis Deletraz van ser els primers pilots en parar a boxes. Els pilots que havien començat la prova amb tous van anar parant en els propers girs. A la 10, Rowland ja estava a sobre de Ghiotto i el va superar al primer revolt de la 11. L’italià va fer la seva parada al final del gir.

A la 12, van parar Leclerc i Rowland. El britànic va tornar a pista per davant de Ghiotto i el monegasc ho va fer just darrere del seu company, Antonio Fuoco, que no havia parat. Lideraven els pilots que van sortir amb durs i, per tant, no havien parat. Nicholas Latifi estava al capdavant, seguit de Santino Ferrucci i Jordan King.

A la 15, Leclerc ja havia arribat a Fuoco, que el va deixar passar sense complicacions. Immediatament després va superar a Gustav Malja i ja era quart. Rowland, per la seva banda, va perdre una mica de temps darrere d’Alex Albon, a qui va superar finalment a la 15. El de DAMS també venia remuntant i va topar amb els pilots que no havien parat.

Leclerc va procedir amb la seva remuntada i va superar a Ferrucci i a King per posar-se segon. Rowland, per la seva banda, també remuntava i va superar magistralment a Fuoco a la 19 i a Ferrucci a la 20. En el mateix gir, Leclerc va avançar Latifi i es va posar al capdavant.

A la 23, Rowland va atrapar i va superar al seu company Latifi. Els pilots que anaven amb durs van ser començant a parar i les posicions van tornar al seu ordre natural, amb Ghiotto tercer darrere de Rowland i Leclerc. El britànic de DAMS no renunciava al títol i rodava al límit per arribar a Leclerc.

No obstant això, els pilots que havien parat més tard eren ara els més ràpids, i Latifi, el primer d’ells, anava remuntant i va superar a Nyck de Vries per la vuitena i a Nobuharu Matsushita per la setena en la volta 30. Artem Markelov també va atrapar i va superar a aquests dos pilots per posar-se vuitè (posició que dóna la Pole per a la segona cursa). Ralph Boschung es va retirar.

A la 32, De Vries va superar Matsushita, Ferruci els va atrapar i es va tocar amb el japonès. El nord-americà es va enlairar i va acabar contra el mur, mentre que el japonès d’ART va perdre l’aleró davanter. Va sortir el Safety Car.

La degradació estava sent tal, que diversos pilots (King, Palou i un Matsushita que va haver de reparar els danys) van fer una segona parada durant la neutralització. La cursa es va rellançar a la 36. Albon va superar a Norman Nato per la sisena. Al capdavant, Leclerc va obrir una mica d’avantatge, però Rowland no renunciava a la victòria.

A la 38, Ghiotto i Latifi barallaven per la tercera plaça, el que va propiciar que arribés Fuoco i els superés a tots dos. Latifi va avançar a Ghiotto per la quarta. L’italià també va perdre la cinquena amb Markelov.

Finalment, Leclerc va guanyar la cursa per tan sols dues dècimes sobre Rowland, a qui van perjudicar Deletraz i Sean Gelael, que rodaven amb volta perduda però amb més ritme. Tercer ha estat Fuoco. Completen la zona de punts Latifi, Markelov, King, Ghiotto, Alex Palou (que puntua en el seu debut i sortirà a Pole matí), Nabil Jeffri (que aconsegueix els seus primers punts de l’any) i Sette Camara.

Aquests resultats deixen a Leclerc com a nou campió de la FIA Formula 2. El monegasc ha fet una temporada magnífica, especialment en les cursess llargues i les classificacions, i es consolida com un dels millors i més prometedors pilots que arribaran a la Formula 1 a els propers anys.

Segon a la general i amb el subcampionat com a única meta possible a partir d’ara és Rowland amb 179 punts, seguit de Markelov amb 162, Ghiotto amb 156 i Latifi amb 144.

I així conclou la lluita pel títol de la Formula 2 aquest any, però el campionat no ha acabat, i demà es disputarà la segona cursa a Jerez, a les 14:00 hora local.

Resultats:

1 Leclerc 2 Rowland 3 Fuoco 4 Latifi 5 Markelov 6 King 7 Ghiotto 8 Palou 9 Jeffri 10 Sette Camara 11 Nato 12 Albon 13 De Vries 14 Malja 15 Binder 16 Gelael 17 Deletraz 18 Matsushita OUT Ferrucci Boschung