Dues setmanes després de l’esdeveniment de les World Series by Renault on vam poder entrevistar al pilot monegasc, Charles Leclerc; avui l’entrevista surt a la llum. Un Leclerc que ha acabat la temporada com a sub-campió de la Alps amb l’equip Fortec Motorsport, just per darrere de Nyck de Vries.


 

Has fet el teu debut en monoplaces aquesta sessió, ens pots parlar de la transició del Karting als monoplaces?

“Ha estat un gran canvi, he acabat segon al campionat de l’Alps per darrere de Nyck de Vries, procedent de l’Eurocup. A més he guanyat el campionat de debutants. Per ara va bé, aprenc cursa a cursa i cada vegada milloro, que és el que vull”

Per què vas escollir l’Alps?

“Perquè amb l’Alps he tingut més jornades de test els quals amb l’Eurocup es reduïen a 4 si feia els dos campionats. Aquesta és la raó per la qual vaig escollir la Alps, tot i que al final no he fet massa entrenaments, he tingut l’oportunitat de fer-ne 8 aquest any. La Alps és un molt bon campionat, incloent Nyck de Vries i de molts debutants, els quals et permeten una fàcil comparació a diferència del Eurocup on hi ha molts pilots que estan a la tercera temporada les comparacions són difícils”

Vas tenir una primera ronda de la Alps bastant dura, com et senties?

“Malament! Estava 50 punts endarrere des del meu debut, és difícil d’aconseguir retallar els punts. El primer cop no va ser culpa meva a diferència de la segona vegada, coses que passen.”

Quines eren les teves sensacions amb el cotxe aquell cap de setmana tan complicat?

“Hem treballat dur amb l’equip, el debut va ser una mica complicat però hem treballat dur i hem anat millorant. Estic agafant molta experiència a cada cursa i gestiono millor els caps de setmana i això té una tornada dins l’equip que els permet millorar molt més ràpid.”

Parla’ns de la teva primera victòria a Monza i del teu cap de setmana a Budapest amb l’Eurocup.

“La primera victòria en monoplaces és increïble.  Va ser genial però ha de tornar a passar. Faig segons llocs, i això no és el que vull encara que ja està bé.

Al Eurocup he fet dos podis consecutius en la segona posició, no esta gens malament a diferència d’altres pilots que tenen almenys 2 anys d’experiència. És cert que jo sempre vull guanyar però no va ser el cas, una pena.”

Has notat alguna diferència entre l’Eurocup i l’Alps?

“El nivell de rendiment, a l’Alps i Eurocup són molt semblants. De Vries era el favorit a l’Alps i a l’Eurocup i quan érem per davant d’ell sabíem que érem ràpids. Al Eurocup és tot més ajustat; 2 dècimes poden ser 8 pilots mentre que a l’Alps 2 dècimes poden ser màxim 3 o 4 pilots.”

Quins són els teus plans pel futur?

“Entre la Formula 3 i l’Eurocup, l’equip no ho sé encara. Farem testos a la pre-temporada i ja veurem. El meu objectiu principal és la Fórmula 1, sóc jove encara i encara he de fer molts passos abans d’arribar a la Fórmula 1.”

Que opines de que Verstappen entri a la Fórmula 1 el 2015 amb només 17 anys?

“És un pilot molt ràpid i mereix tenir lloc a la Fórmula 1.”