La Formula Renault 2.0 Alps no es celebrarà aquesta temporada 2016, segons l’anunci que ha fet el promotor Fast Lane Promotion.

Després de 15 anys d’història, la Fórmula Renault 2.0 Alps deixarà de celebrar-se fins que hi hagi les condicions de reactivar-la.

És un Adéu per sempre? Pot ser si ja que la FIA ara per ara està implementant un sistema de Formules 4 Nacionals per ésser el primer pas dels pilots que salten als monoplaces a Europa, fet que abans cobrien les Formula Renault.

La Alps on l’any passat tenien a menys de 15 pilots competint per cursa, degut a la crisi, l’efecte Verstappen sobre la Fórmula 3, sumat al èxit de les Formules 4 d’Alemanya, Gran Bretanya i Itàlia, han motivat a la fi d’una categoria que va néixer amb la unió de la Fórmula Renault 2.0 Suïssa i la Fórmula Renault 2.0 Itàlia.

A més a més la marxa de l’equip campió de la categoria, Koiranen GP, significava 4 ilots menys en una graella que s’estava apunt de reduir a menys de 10 pilots, però que per al 2016 presentava un calendari molt potent, mantenint el vincle amb la ex-Formula Renault 3.5 Series, l’ara Formula 3.5 V8.

El campionat ja havia confirmat tres pilots per part de Fortec Motorsports amb Nikita Troitskiy, Bruno Baptista i Vasily Romanov. És un campionat que era únic amb el Gran Premi de Pau, que ara l’Eurocup ja cobreix amb la ronda a Monte Carlo.

Pilots com Felipe Massa, Pastor Maldonado i Kamui Kobayashi van començar en aquesta categoria, igual que Jaime Alguersuari, o el mateix Robert Kubica i Daniil Kvyat que van guanyar el campionat.