Després el desig expressat pels aficionats, la FIA ha acabat cedint i acceptant la retirada del dorsal 17 del Mundial de Fórmula 1, per la qual cosa cap pilot que corri a la categoria reina podrà tornar a fer servir aquest número, i mantenint així el record i l’honor a Jules Bianchi.


La FIA ha confirmat un dels primers desitjos de l’afició per commemorar al jove Jules Bianchi, mort la passada nit de dissabte. D’aquesta manera, la FIA ha retirat el dorsal 17 del Mundial de Fórmula 1, per la qual cosa cap pilot que participi en aquesta categoria podrà tornar a fer servir aquest nombre, mantenint així el record i l’honor al jove francès. Aquesta acció ha agradat molt als fans, els quals gran part es mostraven partidaris a fer-ho.

Demà, com bé saben, el món s’acomiadarà de Jules en el seu funeral a Niça, mentre que aquest cap de setmana es preveuen múltiples accions i homenatges a Bianchi durant el Gran Premi d’Hongria, on el record del francès estarà molt present.

Aquest és el comunicat íntegre de la FIA confirmant la retira del dorsal 17:

Jean Todt, president de la Federació Internacional d’Automobilisme ha anunciat que el cotxe número 17 serà retirat del Campionat del Món de Fórmula 1 de la FIA en honor a Jules Bianchi. A causa que els dorsals dels cotxes de F1 ara són triats personalment per cada pilot, la FIA creu que és un gest apropiat retirar el número 17 de Jules Bianchi. Com a resultat, aquest número no podrà tornar-se a utilitzar per a un cotxe que competeixi en el Campionat del Món de Fórmula 1 de la FIA.