Després d’un intens pols entre la FIA i el constructor britànic, la balança s’ha inclinat a favor de McLaren-Honda que si podrà evolucionar els motors durant la temporada 2015.

Després d’una setmana de negociacions, la FIA permetrà el desemvolupament del motor Honda que muntarà l’equip McLaren en 2015, però en funció del que hagen millorat els altres tres motoristes (Mercedes, Ferrari i Renault).

Als motors Mercedes, Ferrari i Renault se’ls permetrà modificar un 48% de les peces que van muntar durant l’any anterior. Aço ho definixen el número de tokens, que estan assignats a les parts del motor en base de la influència en el rendiment. Dels 66 tokens, Mercedes, Renault i Ferrari poden modificar 32 en 2015.

Segons el buit legal de la norma, a Honda se li prohibia canviar qualsevol part del seu motor, però segons la norma que es va aprovar ahir, al fabricant nipó se li permetrà canviar un cert percentatge de la seua unitat de potència. Este es calcularà a partir de la mitjana del número de tokens que no usen els altres fabricants arribats a la primera carrera, la d’Austràlia, el pròxim 16 de març.

Els directius de Honda han aconseguit desfer-se d’una situació molt desfavorable per a ells ja que comptaven amb menys unitats de potència per a poder muntar (ja que l’any passat es podia muntar una mes) , en el 2016 només podrien modificar 25 tokens (i no els 32 que se’ls permet als altres fabricants) i junt amb la negativa de poder millorar el motor enguany. Amb estes bases es van presentar en la seu de la FIA i van començar les negociacions.

S’ha comptat també amb l’opinió dels altres fabricants i finalment la decisió ha sigut molt positiva per a Honda que si que podrà desemvolupar el motor durant la temporada 2015.