La Federació Internacional de Automobilisme (FIA) ha anunciat la creació d’una nova Formula 3 d’àmbit asiàtic. El nou campionat s’estrenarà el proper 13 de juliol a Sepang i comptarà amb 15 curses repartides entre cinc rondes.


Una nova Fórmula 3 veurà la llum aquest any. La FIA ha confirmat la creació de la FIA F3 Asiàtica, un nou campionat que adoptarà la reglamentació FIA comuna a tots els campionats F3 certificats i marcada per un nou concepte de xassís i motor únics. L’organitzador del campionat serà el promotor panasiàtic Top Speed. La categoria proporcionarà punts per a la superllicència als millors pilots de cada temporada i comptarà amb una classe Amateur.

El cotxe comptarà amb les últimes especificacions determinades per la FIA: Motor turbo (fabricant únic) de 270cv, caixa de canvis seqüencial de sis velocitats i el famós dispositiu de protecció del pilot, l’HALO.

La creació d’aquest campionat suposa un pas més en el creixement de la presència de la FIA en aquesta zona del món. El 2015 es va crear la Fórmula 4 Xinesa i, tan sols un any més tard, la F4 del Sud-est Asiàtic. A partir d’aquest any, aquesta nova F3 Asiàtica serà el següent pas per a molts pilots procedents d’aquestes F4.

Aquesta nova Fórmula 3 veurà rodar als seus monoplaces per primera vegada el proper 9 de juliol al Circuit Internacional de Sepang. Al final d’aquesta mateixa setmana, del 13 al 15, el campionat començarà oficialment, al mateix escenari, que acollirà la primera i l’última ronda del certamen.

Malgrat que no se sap encara quins equips estaran interessats a participar en aquesta nova categoria, la FIA ha llançat un calendari provisional de la primera temporada, que arrencarà el 13 de juliol a Sepang i finalitzarà el 25 de novembre al mateix traçat. En total es disputaran 15 curses repartides en cinc rondes en tres circuits:

13-15 Jul Sepang International Circuit, Malàisia Ronda 1 (Curses 1-3)
31 Ago-2 Set Ningbo International Speedway, Xina Ronda 2 (Curses 4-6)
21-23 Set Shanghai International Circuit, Xina Ronda 3 (Curses 7-9)
12-14 Oct Ningbo International Speedway, Xina Ronda 4 (Curses 10-12)
23-25 Nov Sepang International Circuit, Malàisia Ronda 5 (Curses 13-15)