Finalment tots els equips s’han posat d’acord per tornar a l’antic sistema de classificació que ja estarà present en el pròxim GP de la Xina.


Després dels dos primers Grans Premis amb el nou sistema de classificació en el qual no ha agradat a ningú, els equips, la FIA i la FOM en la reunió celebrada aquest dijous han acordat de tornar de manera unànime a l’antic sistema de classificació per al GP de la Xina després de les queixes dels equips i pilots.

Aquest era el comunicat de la FIA després de les queixes rebudes:

“Davant la petició unànime dels equips en una carta rebuda avui, Jean Todt, president de la FIA, i Bernie Ecclestone, representant de la propietat de drets comercials, van acceptar, en els interessos del Campionat, enviar una proposta a la Comissió de la F1 i al Consell Mundial dels Esports del motor per tornar al format de classificació de 2015. Aquesta proposta, si l’aproven els organismes de govern de la F1, s’aplicarà des del GP de la Xina i la resta de la temporada. Jean Todt i Bernie Ecclestone donen la benvinguda a la idea dels equips d’estudiar el format de cap de setmana de forma global per 2017 “.

El pròxim Gran Premi tindrà lloc a la Xina (del 15 al 17 d’abril), ja amb l’antic sistema de classificació present.