El pilot rus Daniil Kvyat s’ha vist embolicat en un altre embolic amb Sebastian Vettel, aquesta vegada al Gran Premi de Rússia, ara la culpa indubtablement va ser del pilot de Red Bull.

En el passat Gran Premi de la Xina, Vettel va envestir amb Kimi Raikkonen i va ser avançat per Kvyat, i després d’acabar la carrera, va anar a reclamar a Daniil la maniobra, tractant de justificar l’error de Raikkonen. Potser Vettel va estar alterat per les emocions que provoquen un Gran Premi de F1, ja que la maniobra d’Kvyat va ser neta i correcta.

Kvyat va pujar al podi i va ser triat el pilot de la cursa, però en el Gran Premi de Rússia, en la seva carrera de casa, Daniil va prendre una actitud impròpia d’un pilot de la seva talla i va envestir el pilot de Ferrari dues vegades a la sortida, com si desitjava avançar-lo a tota costa en les primeres voltes. Al meu parer, en Kvyat va pensar en l’incident del Gran Premi de la Xina, i es va excedir en agressivitat.

Errors el van cometre grans pilots, el mateix Sebastian Vettel que va anar a reclamar a Christian Horner, cap de Kvyat, i a parlar pestes del rus, va cometre diversos errors que van costar més car inclusivament l’equip, com al Japó 2007, Turquia 2010, Canadà 2011.

Pel que fa a fortalesa i tranquil·litat mental, Kvyat té un molt bon historial, deixant una impecable imatge des de categories inferiors. Gairebé mai hem vist maniobres maldestres d’avançament per part del rus i inclusivament en la seva temporada debut en F1 en 2014 no recordo incidents.

Però tot això, ara pot anar al ratllo d’escombraries. La pressió de poder ser reemplaçat per Max Verstappen més el joc psicològic amb Vettel potser va influir en el rus. Abans, a Red Bull no tenien excuses per queixar-se del rendiment de Daniil, que es va complementar molt bé amb Ricciardo i va tenir un rendiment semblant al de la seva més experimentat company d’equip -fins i tot el va superar per pocs punts- però potser a partir d’ara , la història pot ser diferent.