Mitjançant un comunicat, l’equip dirigit per Jimmy Vasser ha anunciat que, finalment, no participarà en la propera temporada de l’IndyCar. La sortida de Kevin Kahlkoven, afegida a la manca d’acord amb Carlin, han propiciat la fi de l’equip.

Un dels punts calents de la silly season d’aquest hivern en l’IndyCar Series era saber qui opcuparia, després de la marxa de Sébastien Bourdais a Dale Coyne, el Chevrolet número 11 de KV. Lluny de fer-se cap confirmació, les notícies entorn a l’equip especulaven amb la possibilitat que Kevin Kahlkoven, copropietari de l’equip amb Jimmy Vasser, podria retirar la seva aportació a l’equip.

Davant aquesta situació d’incertesa econòmica, les úniques solucions eren la venda de l’equip a Carlin, que actualment competeix, entre d’altres categories, en Indylights; o l’arribada de Pastor Maldonado, que permetria a l’equip, mitjançant el patrocini de PDVSA, gaudir dels fons necessaris per disputar la temporada.

No obstant això, no es va poder arribar a cap acord en les negociacions amb Carlin i l’equip va anunciar el passat 16 de febrer que no participaran en la propera temporada. Els seus béns han estat finalment venuts a l’equip Juncos Racing, també d’Indylights, que s’espera que disputaran la Indianapolis 500 amb dos monoplaces.

“Vull agrair a tothom que ha apreciat el nostre esforç durant els últims 14 anys”, va dir Kahlkoven al comunicat emés pel propi equip. “Malgrat tot, sento que, amb gairebé 73 anys, no sóc capaç d’aportar l’esforç i el suport que els membres de l’equip mereixen”.

I així, un altre equip històric abandona la màxima competició de l’automobilisme nordamericà. En 14 anys d’història, han passat per KV Racing pilots com Will Power, Tony Kanaan o Takuma Sato. Amb Kanaan van aconseguir, l’any 2013, el seu major triomf, l’Indianapolis 500. Aquest abandonament també suposa que ja estan definides totes les places per la propera temporada, sent 21 el nombre de monoplaces que participaran en totes les proves.